FoNet

Forum za bezbednost i demokratiju (FBD) najoštrije je osudio pritiske Srpske pravoslavne crkve i njenog poglavara na rad državnih institucija, a nedvosmislenu podršku SPC i patrijarha javnim skupovima sa kojih se upućuju zahtevi za sistemsku diskriminaciju građana Srbije vidi kao pokušaj kojim SPC nastoji da stavi sebe i svoje "učenje" iznad Ustava i zakona.

FBD je naglasio da ti skupovi predstavljaju otvoreni pritisak da se odustane od dosadašnjeg spoljnopolitičkog kursa zemlje, što im je i sve očigledniji cilj i osnovna svrha i motiv organizovanja, kao i da podstiču i pokušaje radikalnog podrivanja bezbednosti Srbije.

Forum je podsetio budućeg mandatara vlade i predsednika republike na njihove proklamovane programsko-političke ciljeve, među kojima je i punopravno članstvo Srbije u EU koje podrazumeva i puno i neometano uživanje Ustavom garantovanih sloboda od strane svih građana Srbije.

„FBD zato očekuje i ohrabruje i predsednika i buduću vladu da istraju u ostvarivanju ovog cilja, bez obzira na pritiske jedne verske zajednice koja i na ovom planu otvoreno i bestidno promoviše spoljno-političku agendu i ideologiju Rusije“, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO: Okupljanje ispred Patrijaršije u Beogradu: Litija za spas Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar