Foto: STRINGER / AFP / Profimedia

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić nazvao je "lažima i uvredama" optužbe za ratne zločine koje su danas iznete na njegov račun u pojedinim kosovskim medijima.

„Povodom laži i uvreda na moj račun u nekim kosovskim medijima, mogu samo da odgovorim rečima Gospodnjim: “Blaženi ste kada vas sramote i progone i lažući govore protiv vas svakojake rđave riječi, zbog mene. Radujte se i veselite se, jer je velika plata vaša na nebesima“, poručio je Janjić na Tviteru.

Savet za zaštitu ljudskih prava i sloboda iz Prištine zatražio je ranije danas istragu protiv igumana Janjića zbog navodnih ratnih zločina, preneo je portal Reporteri.

U toj organizaciji smatraju da treba istražiti Janjića zbog,  kako tvrde, „njegove uloge  pre i tokom rata na Kosovu, zbog civila zatočenih u manastiru Dečani”, za šta, navode, on snosi skoro najveću odgovornost, kao i da su Albanci u manastiru držani kao taoci.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju odbacila je kao besmislene optužbe na račun Janjića i ocenila da su one pažljivo smišljene da bi se zamaskirala prava istina o ugroženosti manastira Dečani „koji se zbog učestalih napada ekstremista punih 20 godina nalazi pod oružanom zaštitom međunarodnih snaga“.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar