Ekološki ustanak - protest ispred zgrade Vlade Srbije
Foto: Nova.rs/video

Nakon protesta koji je ispred Vlade Srbije organizovao Ekološki ustanak i predstavanici drugih ekoloških udruženja saopštenjem se oglasila Vlada Srbije. U njemu tvrde da sednica nije otkazana zbog protesta.

U saopštenju se dalje navodi da je protest ispred Vlade Srbije trajao je nešto manje o sat vremena i da je završen tako što su organizatori u zgradi Vlade predali zahteve da se ukinu uredbe vlade o Prostornom planu područja posebne namene za realizaciju projekta u Jadru, te da svi potpisani dokumenti i sa kompanijom Rio Tinto ili Rio Sava Exploration budu dati javnosti na uvid.

„Кako su objasnili po izlasku iz zgrade Vlade, premijerka nije mogla lično da ih primi jer je zauzeta ranije isplaniranim obavezama, ali im je rečeno da će njihovi zahtevi po hitnom postupku biti uzeti u razmatranje. Oni se nadaju da će ih narednih dana premijerka pozvati na razgovore, ali ipak pozivaju na blokade u subotu“, navedeno je u saopštenju.

„Dodaje se da su organizatori ranije najavili, da danas blokiraju Vladu u vreme u kojem se održava sednica, a neki mediji, kako navode, objavili su da je sednica vlade odložena, međutim, kako je Tanjugu rečeno u Vladi, sednica nije ni bila planirana.

„Vest o današnjoj sednici je apsolutna laž“, rečeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

Organizatori kažu da će je sednica vlade odložena za sutra i kažu da im neće biti teško da se i sutra okupe ispred zgrade vlade u Nemanjinoj, a Aleksandar Jovanović Ćuta povodom najave da će u slučaju neispunjenja njihovih zahteva i biti blokiran i jedan granični prelaz, poručio je ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu da, ukoliko policija bude nasilna prema bilo kome ko bude blokirano granični prelaz, da će „nakon toga cela Srbija biti ispred Skupštine u Beogradu“.

Bonus video: Protest Ekološkog ustanka ispred Vlade Srbije

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar