Najveći broj autobusa iz Kragujevca, na miting je krenuo nešto posle 14 sati, a u konvoju je oko 80 autobusa i minibuseva.

Zaposleni u javnim preduzećima i građani iz kragujevačkih mesnih zajednica okupljali su se na više lokacija na kojima su ih već čekali autobusi.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Naša ekipa zabeležila je da su se radnici Gradske uprave i sam vrh GrO SNS-a okupili kod Sajmišta, a uz njih su bili i zaposleni u pojedinim komunalnim preduzećima.

Zborno mesto za radnike Vodovoda bilo je kod starog Zastavinog servisa odakle su krenuli put Beograda.

Autobusi su od ranog jutra, manje više po celom gradu čekali grupe građana, a potom su oko 13 sati počeli da se grupišu kod Sajmišta i Industrijske zone kod autoputa, odakle su u konvoju krenuli ka Beogradu.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Zbog današnjeg mitinga u Beogradu i velikog broja Kragujevčana koji su autobusima otišli da pruže podršku Aleksandru Vučiću, u samom gradu nije se osetila nikakva saobraćajna gužva, jer je centralno mesto okupljanja bilo van glavnih saobraćajnica.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Čini se da naprednjaci imaju veliko iskustvo u organizovanju kolektivnog odlaska na masovna okupljanja, pa su svi autobusi uglavnom bili parkirani po obodu grada i u manjem broju.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Naša ekipa snimila je autobuse na više lokacija, a zanimljivo je da su za Kragujevčane, u najvećem broju bili zaduženi prevoznici „Strela“ iz Uba i Obrenovca, ali smo primetili i autobuse “Janjušević prevoza” iz Priboja, “Arive”, kao i privatne prevoznike koji imaju autobuse visoke turističke klase.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Da je organizacija dovedena „do savršenstva“ vidi se po oznakama na autobusima. Svaki autobus je obeležen rednim brojem i mestom na kome će se parkirati u Beogradu.

Tako je na autobusima koje smo zatekli na kragujevačkom hipodromu označeno da im je rezervisan parking kod Arene u Beogradu, dok su drugi predviđeni za Belvil BAS.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Prema saznanjima našeg portala iz Kragujevca je otišlo oko 80 autobusa, a određeni broj građana krenuo je i privatnim automobilima.

Iz pouzdanih izvora saznajemo i da je među Kragujevčanima koji su otišli da pruže podršku Aleksandru Vučiču bilo i oko 200 članova i simpatizera Socijalističke partije Srbije.

BONUS VIDEO: Okupljanje ljudi ispred Palate Srbija


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar