Foto:printscreen/instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio se nedavno svojim indeksom sa Visoke sportske škole, iz kog se vidi da je u prvom semestru položio četiri ispita, dobio tri desetke i jednu devetku. Zanimljivo je, međutim, što je Vučić na dan kad je polagao kolokvijume i ispite uspeo da obiđe jedno selo u Sremu, razgovara sa investitorima, učestvuje na video konferencijama o “malom Šengenu” i Samitu Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Predsednik Srbije gotovo svakodnevno nas izveštava o visokom rastu BDP, nabavci vakcina i sprovođenju imunizacije, borbi protiv kriminala i mafije, a odnedavno i o snimanju filmova.

Svoje pratioce na društvenim mrežama redovno obaveštava i o polaganju ispita na Višoj trenerskoj školi, u koju je krenuo u julu prošle godine “u želji da postane košarkaški trener”.

Javnost je tako informisao i o prvom položenom ispitu, 5. februara, kada je dobio desetku iz predmeta Sociologija sporta, a nedavno je svojim pratiocima na Instagramu dao na uvid i svoj indeks, iz koga se vidi kada je sve polagao ispite i kolokvijume, koje je ocene dobio i koliko je poena prikupio.

Foto:printscreen/instagram.com/buducnostsrbijeav

I očekivalo se od predsednika Srbije da kao “najbolji student prava”, kako je to svojevremeno rekao dekan Pravnog fakulteta, i u Visokoj sportskoj školi dobija najviše ocene, ali je ipak neobično da u istom danu kada obilazi sela u Sremu, razgovara sa investitorima ili učestvuje na međunarodnim konferencijama na visokom nivou polaže ispite i kolokvijume.

Tako je, na primer, ispit iz predmeta Pedagogija sporta polagao 9. februara, kada je na poziv kineskog predsednika Si Đinpinga učestvovao na video samitu koji organizuje Kina i 17 zemalja Centralne i istočne Evrope, o čemu je takođe izvestio svoje pratioce na Instagramu. Kako se može videti u njegovom indeksu, tog dana je na ispitu u Visokoj sportskoj školi dobio ocenu 10.

Foto: TANJUG/ INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV/ mn

Još neobičniji primer je polaganje kolokvijuma iz predmeta Pedagogija sporta 23. decembra prošle godine, na kom je prikupio 25 poena.

Baš tog dana mediji su uživo prenosili Vučićev obilazak poljoprivrednog gazdinstva Dejana Matića iz Golubinaca u Sremu.

Foto: TANJUG/ INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV

Tu nije bio kraj njegovoj poseti. On je nakon obilaska gazdinstva, razgovarao sa rukovodstvom kompanije Japan Tobako Internešnl i proizvođačima duvana koji imaju ugovor sa tom kompanijom, a povodom uspešno završene sezone berbe duvana u 2020. godini.

Predsednik Srbije kolokvijum je polagao i 9. novembra, takođe iz predmeta Pedagogija sporta, na kom je dobio 25 poena, a u indeksu je zabaleženo da je tog dana i iz „aktivnosti“ dobio dodatnih 10 poena.

Međutim, istog dana Vučić je učestvovao putem video linka na konferenciji Mali Šengen, a osim njega su na tom događaju učestvovali i premijeri Albanije i Severne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev, kao i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Mediji su potom izvestili da je na toj konferenciji potpisan memorandum o razumevanju i saradnji u borbi protiv kovida 19.

Nova.rs pokušala je od Vučićeve savetnice za medije Suzane Vasiljević da sazna kako je predsedni u takvim uslovima polagao ispite i kolokvijume, ali do objave ovog teksta odgovori nisu stigli.

Vučić: Svaki ispit sam polagao na Banovom brdu, na fakultetu

Na konferenciji za medije, koja je održana u prostorijama SNS nakon završetka Predsedništva, predsednik te partije i šef srpske države Aleksandar Vučić se osvrnuo i na pitanje kako je uspeo pored brojnih državnih obaveza da stigne na polaganje ispita, navodeći da je svaki ispit polagao u prostorijama obrazovne ustanove koju pohađa.

“Što se tiče mojih ispita, svaki ispit sam polagao na Banovom brdu u Visokoj školi. Svaki put sam odgovarao dugo, čini mi se najduže, a profesore pitajte kakav sam bio. Jedino mi je žao što nisam… Bilo mi je mnogo teško da naučim anatomiju, sa njom sam se mučio, ali sam skoro svaku koščicu naučio, sve organe za varenje, rad srca. Pitajte profesore, pa proverite. Ja molim sve, to je potpuno dostupno, a ja ću na svoj rad uvek da budem ponosan. Mislim da bih i iz anatomije dobio desert, ali nisam prisustvovao praktičnim vežbama, a to nosi određeni broj bodova“, rekao je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar