Ivana Parlić Foto: Printscreen/YouTube

Poslanica Narodne stranke Ivana Parlić izjavila je danas da Ministarstvo zaštite životne sredine izdaje „dozvole za uništenje Srbije i pretvaranje Srbije u najveću deponiju u Evropi“, a ministarka Irena Vujović predlaže Zakon o upravljanju otpadom u interesu privatne kompanije „Eliksir“ da bi skladištenjem otpada „mogla da otruje i uništi Šabac“.

„Predloženi Prostorni plan Srbije, na koji ministarstvo daje saglasnost, predviđa potpuno uništenje Srbije, koja se pretvara zemlju u rudno polje i čitavo ’novo Kosovo’ daje se multinacionalnim kompanijama. Prostorni plan je podloga za uništavanje Srbije zato što našu zemlju pretvara u rudarsku koloniju“, rekla je Ivana Parlić na sednici Odbora Skupštine Srbije za zaštitu životne sredine.

Ivana Parlić je istakla da se ne sme dozvoliti da kompanija „Eliksir“ skladišti opasne materije iz cele Evrope na obali Save u Šapcu, nedaleko od obdaništa i škole.

Poslanica Narodne stranke je povodom katastrofalnog izlivanja amonijaka u Pirotu istakla da je Irena Vujović dovela građane u zabludu jer ministarka „ne može da bude neodgovorna za kretanje opasnih materija kroz Srbiju“.

„Amonijak je materija koje je odnela dva života i u bolnici završilo više desetina ljudi. Ministarka se ne može oglasiti nenadleženom za kretanje materija koje ugrožavaju zdravlje građana i životnu sredinu“, reka je Ivana Parlić.

Ivana Parlić je povodom izlaganja poslanika SNS-a Marijana Rističevića na sednici odbora rekla da je to primer kako SNS sprovodi „politički projekat idiotizacije i zaglupljivanja naroda“.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je eksponent interesa stranih kompanija koje uništavaju zdravlje građana i životnu sredinu, a Irena Vujović je njegov saučesnik i lobista Rio Tinta. Ono što rade strane rudarske kompanije po Srbiji je nastavak NATO bombardovanja i genocida nad našim narodom“, rekla je Ivana Parlić.

BONUS VIDEO: Poslanica optužila Anu Brnabić za veleizdaju a novu ministarku Negre da je lobista i specijalista Rio Tinta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar