Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik DSK, Isa Mustafa podneo je ostavku nakon lošeg rezultata koji je ova stranka ostvarila na jučerašnjim kosovskim vanrednim parlamentarnim izborima.

Ove navode potvrdio je sam Mustafa za prištinske medije nakon sastanka predsedništva Demokratskog saveza Kosova (DSK).

„Na sastanku koji sam sazvao nakon do sada prebrojanih glasova, lično mislim da je rezultat veoma loš, uopšte ga nismo očekivali, kako zbog sastanaka koje smo imali na terenu, tako i zbog rada gospodina Hotija“, rekao je Mustafa, prenosi Gazeta Express.

Koha prenosi da se na sastanku predsedništva DSK ujedno razgovaralo i o odabiru novog predsednika stranke.

„Obavesetio sam rukovodstvo da ću sačekati da skupština DSK izabere novog predsednika stranke u vrlo kratkom roku, imamo 60 dana da to učinimo, ali ćemo olakšati da ranije odaberemo novog predsednika“, rekao je Mustafa.

Predsedništvo Demokratskog saveza Kosova sastalo se danas nakon jučerašnjih izbora na kojima je ova stranka osvojila nešto iznad 13 odsto podrške glasova birača.

Sada bivši predsednik DSK, još juče je najavio da će se rukovodstvo ove stranke analizirati rezultate izbora. Ujedno je najavljeno i da će se raditi na promeni kadrovske strukture.

Prištinski mediji su ubrzo nakon početka ovog sastanka izvestili da je Mustafa podneo ostavku, pozivajući se na nezvanične informacije.

DSK na jučerašnjim parlamentarnim izborima nije uspela da pobedi ni u jednoj opštini na Kosovu.

Isa Mustafa preuzeo je poziciju predsednika DSK 7. novembra 2010. godine pobedivši Fatmira Sejdiua na izborima za rukovodstvo stranke. Mustafa je reizabran na mesto lidera DSK avgusta 2019. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare