Irena Vujović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

 Odlazeći ministar zaštite životne sredine Goran Trivan obavio je primopredaju dužnosti sa novom resornom ministarkom Irenom Vujović.

Trivan je, kako se navodi u saopštenju ministarstva, ministarki Vujović predao izveštaje o završenim, započetim i planiranim projektima, kao i o postavljenim ciljevima i budućim obavezama.

Vujović je zahvalila svom prethodniku na srdačnoj dobrodošlici i istakla da je spremna da se suoči sa izazovima koji je očekuju na novoj dužnosti, te da će se truditi da radom i rezultatima opravda poverenje koje joj je ukazano.

„Posao u resoru zaštite životne sredine obavljaću časno, odgovorno i posvećeno, kao što sam obavljala i dužnosti koje su mi do sada bile poverene. Očekuje nas veliki posao, moramo da radimo više nego ikad, kako bismo ostvarili ciljeve koje je postavila predsednica Vlade Ana Brnabić. Verujem da ćemo uspeti u tome i da će građani vrlo brzo moći da vide rezultate našeg rada“, poručila je Vujović.

Pročitajte još...

Trivan je rekao da je primopredaja čin od izuzetnog značaja, jer je to način da se osigura kontinuitet u radu Ministarstva.

On je dodao da je važno novom ministru predstaviti potpunu i jasnu sliku o tome šta je urađeno, šta je u toku i šta je pripremljeno za dalji rad.

„Ministarstvo životne sredine je formirano pre samo tri godine kao zaseban resor i uložilo je značajne napore u podizanju svesti o važnosti životne sredine, ali i za dostizanje evropskih i svetskih standarda kojima smo sve bliže. Resor predajem ministarki Vujović koja pripada generaciji mladih, ali iskusnih političara spremnih da odgovore izazovima. Verujem da će jednako uspešno voditi i odgovorno i predano obavljati novu funkciju“, kazao je Trivan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)