INTERVJU Ikodinović: Bog će nas kazniti koga smo doveli na vlast

Politika 24. avg. 202112:4310 komentara
Podeli:
Danilo Ikodinović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Ko god ne ide kod Aleksandra Vučića na vino i rakiju i ne razgovara sa njim o bilo čemu i radi na njegovom rušenju, može da bude moj lider. Vidim lidera ili iz Narodne stranke ili iz Stranke slobode i pravde, rekao je u intervjuu za novine Nova proslavljeni vaterpolista, a sada član Narodne stranke Danilo Ikodinović.

Kaže i da veruje u Beograđane, te da opozicija ukoliko nastupi u jednoj koloni, ima šanse da pobedi “radikale” u glavnom gradu. Govori i o tome šta je potrebno da se desi da se”uspavani” konačno razbude, šta ga je najviše porazilo kad je u pitanju život u Srbiji, ali i gde najviše “škripi” kad je srpski sport u pitanju.

Dijalog oko izbornih uslova se privodi kraju. Da li očekujete da će vlast napraviti neke ustupke i tako dati osnov opoziciji da izađe na izbore sledećeg proleća?

To nije nikakav dijalog, to je bahaćenje vlasti koja nema nameru da održi normalne i poštene izbore, jer bi ih u tom slučaju izgubili. Šta znači ustupke? Ili su izbori fer i pošteni ili nisu. Ustupci su glupost koju su oni izmislili kao da nešto čine opoziciji, a ustvari su oni ti koji svake izbore pokradu, prete ljudima, ucenjuju ih da glasaju za njih. I onda kao prave ustupke. Bahatost radikala na delu!

Ukoliko ne bude fer izbornih uslova, šta bi mogli biti sledeći koraci opozicije?

Ne znam, nisam kompetentan da o tome pričam. Ako nema poštenih uslova za izbore na te izbore ne treba izaći. To je moje mišljenje, a ne Narodne stranke.

Sram bilo Olimpijski komitet Srbije

Mnogo se bure diglo oko vaših komentara oko toga ko je nosio zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara i zašto. Da li možete da objasnite zašto ste tako reagovali i da li ste se zbog tih reči pokajali ili i dalje stojite pri tome?

I dalje stojim pri tome! I još jače! Maja Ognjenović, četiri učešća na Olimpijskim igrama, 19 godina nastupa za reprezentaciju, srebro OI (to je bilo do Tokija), zlato i bronza na svetskim prvenstvima, dva zlata, srebro i bronza na evropskim prvenstvima i to su medalje samo sa najvećih takmičenja, bez Svetske lige, Grand prija, Evropske lige, skoro 300 nastupa za reprezentaciju. Nijedna sportiskinja joj nije ni blizu u ovom veku. Pritom, ona je sve vreme bila nosilac igre, ne u drugom planu, nosilac uvek! Sram bilo Olimpijski komitet Srbije.

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić često ističe reč „revanšizam“. Da li se slažete da je to neophodno uraditi ukoliko ova vlast bude smenjena i šta taj „revanšizam“ podrazumeva?

Naravno! Da je bilo tog revanšizma od 5.oktobra 2000. pa dokle god nisu završili u zatvoru kompletni tadašnji SRS i SPS, tj. oni najodgovorniji njihovi, a bilo ih je puno, mi ne bismo sad imali ovog diktatora i sve ove bahate neznalice. Zato sad mora biti revanšizma i sve ih procesuirati! Isključiti ih sve doživotno iz politike!

Danilo Ikodinović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Opozicija, bez obzira na međusobne razlike, veruje da ukoliko izađe dovoljan broj birača vlast može da izgubi Beograd. Verujete li vi u Beograđane?

Apsolutno verujem u moje sugrađane. Veoma im se klima u Beogradu, tj. sa fer izborima SNS je prošlost. Nažalost, već su fiktivno prijavili preko 150.000 građana iz unutrašnjosti u Beograd. Ukoliko pobedimo u Beogradu, kraj im je veoma blizu i u Srbiji. Nadam se da će Beograđani znati da prepoznaju prave vrednosti, pogotovo Novobeogradjani, stanovnici najveće, najmnogoljudnije opštine u Srbiji.

Pojedina istraživanja su pokazala da opozicija ima šansu da pobedi samo u Beogradu i samo pod uslovom da izađe jedinstvena. Kakve su šanse da se tako nešto desi?

To bi po meni bilo najbolje rešenje, jedna kolona u Beogradu, ukoliko se opozicija dogovori. Moje skromno mišljenje je da jedna kolona može da pobedi radikale u Beogradu.

Kakve su šanse da Jeremić i Đilas nađu zejednički jezik?

To nije pitanje za mene.

U slučaju da se dogovorite oko jedne kolone, kako bi se u tom slučaju odredili kandidati?

Ni to nije pitanje za mene. To će odlučiti lideri i vrh opozicionih stranaka koji budu pravili koaliciju, odnosno jednu kolonu.

Đorđe Vukadinović nedavno je bio na meti kritika zbog izjave da Marinika Tepić ne može biti njegov lider, kao ni većini opozicije. Može li biti vaš?

Ko god ne ide kod Aleksandra Vučića na vino i rakiju i ne razgovara sa njim o bilo čemu i radi na njegovom rušenju, može da bude moj lider. Vidim lidera ili iz Narodne stranke ili iz Stranke slobode i pravde. Zelene stranke, Obradovića, Radulovića i ostalu nazovi “opoziciju” treba što dalje gurnuti od prave opozicije, da slučajno neko ne pomisli da neko od njih može da bude bilo čiji kandidat.

Kad je sport u pitanju, kako ocenjujete odnos vlasti prema njemu? Gde škripi i može li bolje?

Škripi u kolektivnim sportovima, u infrastrukturi, u struci, u medicini u sportu. Ove poslednje Olimpijske igre i devet medalja su privid uspeha, zato što smo se sakrili iza šest medalja u pojedinačnim sportovima. Nema sistema, pare se dele kako odluči Aleksandar Vučić, nema kategorizacije sportova. O školskom i univerzitetskom, kao i rekreativnom sportu da ne pričam, maltene ne postoje. O korupciji i malverzacijama u sportu se može pričati danima.

KOMPLETAN INTERVJU SA IKODINOVIĆEM ČITAJTE U DANAŠNJEM IZDANJU NOVINA „NOVA“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar