Danilo Ikodinović: Vučić najveći lažov u istoriji Srbije

Politika 26. apr 202115:54 > 16:3211 komentara
Podeli:
Danilo Ikodinovic i Aleksandar Vucic
Danilo Ikodinović i Aleksandar Vučić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs/EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Danilo Ikodinović, bivši vaterpolista i član Narodne stranke, u kojoj obavlja funkciju predsednika Resornog odbora za sport, nazvao je Aleksandra Vučića "najvećim lažovom u najnovijoj istoriji Srbije".

„Vraćaju dug bivše vlasti, ali su nekako uspeli da taj dug bivše vlasti od 15 milijardi evra udvostruče i da sad bude 27 milijardi evra. Najveći lažov u najnovijoj istoriji Srbije, Aleksandar Vučić“, napisao je Ikodinović na Tviteru.

PROČITAJTE JOŠ

Sličnu stvar rekao je i Goran Radosavljević sa Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju, u intervjuu za medije krajem februara ove godine.

„Zvanični podaci kažu da je dug nešto ispod 27 milijardi evra. Kada se to preračuna na broj stanovnika Srbije, koji je sada ispod sedam miliona, dođete do cifre od preko 4.000 evra po stanovniku. Međutim, ono što mene više plaši od visine samog duga je dinamika zaduživanja koja je u ekspanziji“, rekao je Radosavljević i dodao:

„U prethodnih 10 godina dug se povećao sa 15 na blizu 27 milijardi. Do kraja godine verovatno će biti i veći. Dinamika zaduživanja je veoma brza i nijednog trenutka ne posustaje. Postavlja se pitanje šta će se desiti ako zbog neke nove krize privreda prestane da raste i dođe do njenog pada kao što bilo prošle godine. Može nam se desiti, kao što se to pre nekoliko godina dogodilo Grčkoj, da dug dostigne 70 do 80 procenata bruto društvenog proizvoda.“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar