Gradska sekretarka za urbanizam i građevinske poslove Bojana Radaković osvrnula se na predložene izmene Zakona o planiranju i izgradnji tokom gostovanja na Radio televiziji Srbije (RTS) Njena izjava o "duploj korupciji" i "ideji da ne budu korupirani" ubrzo je postala viralna na društvenim mrežama.

Gostujući u emisiji „Beogradska hronika“, Radaković je govorila o korupciji, navodeći da su sporne predložene izmene zakona. Ona je rekla da za građevinske dozvole u prestonici čeka zbog toga što „ne mogu sve da postignu sa 88 ljudi“.

„Da li ste svesni da nama 200 zahteva stigne dnevno? Nije sporno da se čeka duže od onoga što je zakonom propisan. Ako pričamo o korupciji, prvo što ću reći da u predloženim izmenama Zakona o planiranju i izgradnji.. Evo, kao vi laik totalni… Predloženo je da vi možete, ako kao investitor gradite 20.000 metara kvadratnih… Molim vas, samo mi to recite… Vi možete da birate da li ćete zahtev podneti jedini lokalne samouprave ili ministarstvu. Ideja je da ne budemo korumpirani.. Dakle, vi birate da li ćete otići ‘vamo ili tamo’… Meni se čini da je to dupla korupcija i da to otvara mogućnost duple korupcije“, rekla je ona.

Bojana Radaković od ranije je poznata javnosti, ne samo zbog angažmana u prestonici, već i zbog toga što je direktorka Fondacije za srpski narod i državu koja stoji iza Akademije mladih lidera SNS.

Podsetimo, ona se javno hvalila da je upravo njena odluka bila da se odobri dovoženje šuta u Baru Revu koju su u maju 2021. godine branili građani.

„Izdala sam privremenu građevinsku dozvolu 12. januara ove godine. Privremena građevinska dozvola, inače, da znate, važi tri godine i može se još jednom produžiti. Videla sam da se građani bune, znam o čemu pričate. Videla sam da su na N1 gospodin Bakić i ostali pozivali građane. Kao i uvek, sve što valja, oni udare na to što valja… Apsolutno se ne radi o divljoj deponiji… Verovatno je to jedan od njihovih trikova da naprave sve što je dobro loše“, govorila je ona.

Pročitajte još...

Pored toga što je direktorka Fondacije SNS,  Bojana Radaković je članica Glavnog odbora ove partije.

Prema informacijama sa sajta „Istinomer“, Radaković je rođena 1987. godine u Beogradu. Iako nema zvaničnih podataka o njenom školovanju, u medijima je navođeno da je „pravnica sa prosekom od 8,85 na Pravnom fakultetu, a koja je trenutno na doktorskim studijama“.

U januaru 2014. godine postavljena je na funkciju zamenice sekretara Skupštine opštine Voždovac, da bi kasnije postala načelnica uprave GO Voždovac. Bila je najpre podsekretarka Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove Uprave grada Beograda, a u martu 2021. izabrana je za sekretarku za urbanizam i građevinske poslove.

BONUS VIDEO: HIT gostovanje sekretarke za urbanizan i građevinske poslove u Beogradskoj hronici