Goran Vesic
Goran Vesić Foto:Screenshot/TikTok/sicve011

Poput njegovog stranačkog šefa Aleksandra Vučića, zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je da vežba kineski. Povod za to je izlazak iz štampe njegove "Knjige o Beogradu" na kineskom jeziku, a kako to zvuči, fanovi novopočenog književnika mogli su da čuju u videu koji je okačio na svoj zvaničan Tik tok nalog.

Goran Vesić ponosan je na svoju „Knjigu o Beogradu“, koja je navodno izašla i na ruskom i eneglskom jeziku, a zamenik gradonačelnika upoznao je ljubitelje svoje književnosti da je jedan izdavač objaviti i u Kini. Tako će Kinezi njegovo autorsko delo moći da čitaju na svom jeziku.

A kako to zvuči kada Vesić priča na kineskom, može se čuti odlaskom na njegov Tik tok nalog, gde se u postavljenom video uz taktove kineske muzike pokazuje oduševljenje što je njegova knjiga izašla i u dalekoj Kini.

„Srećan sam što je moja knjiga objavljena na kineskom jeziku. Nadam se da će moji kineski čitaoci upoznati i zavoleti Beograd i Srbiju“, rekao je zamenik gradonačelnika.

@sicve011

#beograd #gradbeograd #srbija #china #chinese #book #srbijatiktok

♬ original sound – sicve011

I nije samo Vesić progovorio kineski. I poslanik SNS Luka Kebara nedavno se na sednici Skupštine obraćao građanima Srbije na tom jeziku, a za razliku od njega i Vesića Aleksandar Vučić je na kineskom pričao još krajem 2019. On je tada govorio o svojoj poseti Kini, koja je bila planirana za drugu polovinu 2020.

 

Novinarka Maja Divac prokomentarisala da se Vesić verovatno ide na isti kurs kao i predsednik, te da možda obojica planiraju tamo da izbegnu „kad kucne čas“.

Reditelj Srđan Dragojević je zamenika gradonačelnika Beograda okarakterisao kao „šampiona zaumnosti“.

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar