Sajam, Novosadski sajam, Egzit, Exit
Foto: Marko Radonjić/Nova.rs

Novosadski odbo Stranke slobode i pravde (SSP) saopštio je danas da se vladajuća SNS u tom gradu "plagirajući beogradske stručnjake", sada okomila na prostor Novosadskog sajma. Budući da nisu uspeli da smisle ništa originalnije, planiraju da sruše hotel „Sajam”, a na njegovom mestu podignu desetospratnice, dodaje SSP Novi Sad.

„Kao da im nije bilo dosta što su u poslednjih deset godina investitorima doslovce poklonili na hiljade kvadratnih metara gradskog građevinskog zemljišta, ili što su, gradeći „preko potrebne garaže”, zbog sitnosopstveničkih interesa oštetili simbole Novog Sada kompleks Banovine i Tanirdžićevu palatu, sad su, s najnovijom Planom generalne regulacije, bacili oko na Novosadski sajam“, navodi SSP.

Pročitajte još

Delovi kompleksa ovog prepoznatljivog simbola Novog Sada i vojvođanske poljoprivrede uskoro bi mogli da postanu građevinsko zemljište i novi interesni poligon za novosadske naprednjake i građevinare bliske vlasti.

„Podsetimo da je avgusta 1923. godine u Novom Sadu održana prva Poljoprivredna izložba, a Novosadski sajam je 1958. godine primljen u Uniju međunarodnih sajmova. Sajamski grad Novi Sad se suočava ne samo s privrednom katastrofom, već i sa činjenicom da naprednjaci žele da zatru sve simbole nekadašnje države čiju imovinu i danas rasprodaju. Naprednjačku osionu vlast zaustavićemo na njihovom rušilačkom pohodu“, zaključuje SSP u saopštenju.

BONUS VIDEO ProGlas Novi Sad

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare