Foto:Privatna arhiva/A.K./ATAImages

Više od samog fizičkog napada boli to što Novim Sadom vlada jedna banda nalik na Nemačku 1930-ih godina, koja političke protivnike optužuje da su zapravo oni napadači, izjavio je predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović.

Veselinović je juče objavio da ga je fizički napao direktor Javnog komunalnog preduzeća Gradsko zelenilo iz Novog Sada Miloš Egić, a novosadski odbor SNS je demantovao navode Veselinovića i optužili ga da je on napao Egića.

„Ja sam univerzitetski profesor, nisam se u životu potukao. Možda mi to nije pohvala, kako se hvali predsednik države da je voleo da se tuče, ja nisam voleo da se tučem i protiv sam nasilja“, rekao je Veselinović za N1.

Kazao je da ga bole optužbe SNS i gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, za kog je rekao da je „stao u odbranu odranije poznatog nasilnika Egića“.

Pročitajte još

Veselinović je rekao da je njega i opozicione aktiviste napala grupa ljudi koju je predvodio Miloš Egić, najpre verbalno, poručujući – gubite se, šta ćete vi ovde, videćete ako ne odete, neće vas biti, znamo gde živite…

„Nakon toga me je Miloš Egić udario pesnicom u stomak tako da sam se savio, nakon toga mi je zavrnuo ruku i od toga imam najviše posledica – oguljotina i podliva“, rekao je Veselinović.

Udarali su i druge članove Pokreta za preokret, a ljude koji su ostali na štandu su okružili i praktično ih držali zarobljene, kazao je on.

„Prigradska naselja Novog Sada drže kao logor, tu kupuju glasove, ucenjuju ljude“, rekao je Janko Veselinović.

BONUS VIDEO Janko Veselinović na 23. protestu „Srbija protiv nasilja“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar