Avdullah Hoti
Avdulah Hoti Foto:EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Premijer Кosova Avdulah Hoti da ocenio da izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne idu u prilog normalizaciji odnosa, postizanju konačnog sporazuma i uzajamnom priznanju.

Vučić je danas u Beobgradu izjavio da sukob u Nagorno-Кarabahu govori kako neki zamrznuti konflikt „kada ga neko odmrzne“ može da bude katastrofalan i da je zato poruka Srbije nastavak dijaloga sa Prištinom.

Pročitajte još...

Rekao je da je bolje da se kompromis postigne „ranije nego kasnije“ i da „u protivnom može nam se dogodi nekakav sukob“, te da se „moraju izvući pouke iz 1990-ih“ godina.

Premijer Hoti je naglasio da je ta izjava u suprotnosti sa svim obavezama koje je Srbija, pod garancijama međunarodne zajednice, preuzela za trajni mir i ekonomski razvoj u regionu.

„Vlada Republike Кosovo i dalje ostaje posvećena svojoj konstruktivnoj ulozi u korist mira, stabilnosti i prosperiteta čitavog regiona, i očekuje da Evropska unija i NATO odgovore na ove provokacije“, kaže se u saopštenju Vlade Кosova i dodaje da ona i dalje biti posvećenA što bržem članstvu u NATO-u, Evropskoj uniji i svim relevantnim međunarodnim organizacijama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar