Foto: EPA/Soeren Stache

Prištinski koordinator za dijalog sa Beogradom Skender Hiseni po završetku ekspertskih razgovora u Briselu ocenjuje da se radi o "ekstremno političkom procesu i finalizaciji pregovora Beograda i Prištine".

„Ovo je novi trenutak. Govorim o zaključenju jednog ekstremno politčkog procesa. Nema tu ničeg tehničkog“, kaže je Hiseni.

Skender Hiseni je albanski novinarima okupljenim pred zgradom Evropske službe za spoljne poslove gde se odvijao sastanak ekspertskih timova Beograda i Prištine poručio da će jednog dana kada se dogovore svi elementi sveobuhavtnog sporazuma „biti jasno da se radi o elementima jednog sporazuma kojem se sve ostalo podređuje“.

„Stoga, ne možemo da razvlačimo proces, raspravljajući o odvojenim temama koje se mogu ili ne mogu sprovesti i koje zavise od dobre volje bilo koje strane. Govorimo o međunarodnom pravno obavezujućem sporazumu koji će obavezati obe strane da ga sprovedu“, zaključio je Hiseni.

U Briselu je danas održan zajednički sastanak specijalnog predstavnika Evropske unije (EU) za dijalog Miroslava Lajčaka sa ekspertima u okviru političkog dijaloga Beograda i Prištine – Marka Đurića kao predstavnika Srbije i Skendera Hisenija, kosovskog koordinatora za dijalog – nakon što je obavio zasebne razgovore sa svakom od delegacija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar