Kristofer Hil Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil rekao je da stanje na Balkanu u nije tako loše, te ljudi ako su razočarani - neka pogledaju Severnu Koreju.

On je naglasio gostujući na K1 televiziji da je važno je da se stvari smire, da se ne stvaraju tenzije i da se ne pruža prilika ljudima koji žele da ih stvaraju izgovor za to.

„Ja 20 godina nisam bio ovde, ali bio sam na drugim mestima, između ostalih i u Severnoj Koreji. Tako da, ako ste razočarani stanjem u Srbiji, pogledajte Severnu Koreju, pa ćete videti da stanje na Balkanu nije tako loše“, poručio je Hil.

Pročitajte još:

Dodao je da mu je jasno da je ono što brine ljude u Srbiji ko će garantovati potpisane sporazume, jer je Briselski sporazum potpisan 2013, a nije sprovede i prošlo je toliko vremena.

„Mi želimo da budemo deo procesa i garancija za porovođenje ishoda njegovog dogovora. Ako želite da investirate u bilo koju zemlju, želite da to bude na sigurnom mestu i da nećete imati politčkih problema. Tako da je sve to deo jednog velikog problema“, zaključio je američki ambasador u Srbiji.

Bonus video: Kristofer HIll intervju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare