Foto:FoNet/Inicijativa ProGlas; Dragan Mujan/Nova.rs; Privatna arhiva

U Valjevu je sinoć održana tribina inicijative “ProGlas” a u prvim redovima viđena su dva heroja. Uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović i policajka Katarina Petrović koja je javnosti dostavila dokaze o tome da je kum predsednika Srbije Nikola Petrović izazvao saobraćajnu nesreću na Dedinju, pod dejstvom alkohola i kokaina. Na tribini su govorili inicijatori Proglasa, govorili glumica Svetlana Ceca Bojković, reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić, novinar Petar Peca Popović i akademik Vladimir Kostić.

Inicijativa “Proglas” u okviru svoje kampanje, danima unazad obilazi gradove po Srbiji i razgovara sa građanima. Juče je Proglasov karavan zastao u Valjevu, kako su govornici naveli gradu hrabrih i odvažnih ljudi. U prvom redu, našli su se ipak oni najhrabriji Valjevci, policajka Katarina Petrović i uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović.

Korisnici društvene mreže X, podelilu su njihovu zajedničku fotografiju uz reči najhrabriji među nama.

Ko su najhrabriji Valjevci?

Prvi koji su se oslobodili straha u gradu na Kolubari, jesu upravo ti ljudi iz prvog reda. Ne dovodeći u pitanje da li će završiti iza rešetaka ili bez posla, javnosti na uvid su predali dokaze o malverzacijama u državnoj firmi Krušik kao i dokaze o korumpiranosti sudstva.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, policajka iz Valjeva Katarina Petrović uhapšena je 3. jula zbog navodne zloupotrebe službenog položaja. Kako je NIN objavio, na teret joj se zapravo stavlja da je odala infomraciju koju MUP duže vreme nije dostavljao tužilaštvu – da je Nikola Petrović bio pod dejstvom kokaina i alkohola u trenutku kada je skrivio saobraćajnu nezgodu na Dedinju.

Kako se navodi u rešenju za određivanje policijskog zadržavanja, policajka se tereti da je kopirala dokumenta o nesreći, a potom je putem Tvitera to dostavila narodnoj poslanici Mariniki Tepić, koja je to dalje obnarodovala 18. juna 2023.

Katarina Petrović Foto: N1

Podsetimo, radnik „Krušika“ Aleksandar Obradović je pre nekoliko godina medijima dostavljao informacije o mogućim malverzacijama u poslovima sa izvozom oružja, a koje su se dovodile u vezu sa ocem tadašnjeg ministra Nebojše Stefanovića.

Od tada se život Obradovića iz korena promenio – u tabloidima progranjan, na poslu suspendovan, sa platom od oko 15.000 dinara… Istraga, koja se vodi samo protiv njega, duže vreme je u „završnoj fazi“.
Uzbunjivač Aleksandar Obradović je uhapšen gotovo u tajnosti, uz muk i ćutanje njegovih kolega, koje su bile prisutne kada su „upali“ pripadnici BIA. O njegovom hapšenju javnost je bila obaveštena tek posle 20-tak dana, nakon što je o tome pisao NIN.
Taj nedeljnik je objavio da je uhapšena osoba koja je medijima dostavila informacije da je otac tadašnjeg ministra policije Branko Stefanović umešan u trgovinu oružjem, o čemu je prethodno pisao međunarodni portal Arms voč.

Aleksandar Obradović. Koluvija i Obradović, Razlika između uzbunjivača i osumnjičenog uzgajivača, prilog, emisija Među nama, Medju nama Nova S
Aleksandar Obradović Foto: Nova S

Proglas u Valjevu – brojnošću se razbija strah, a Valjevo je puno hrabrih ljudi

„Valjevo je pun hrabrih ljudi, a večeras su ovde dvojih hrabrih Valjevaca“.

Ovim rečima započeta je tribina, a publika je velikim aplauzom pozdravila svoje borce za pravdu, uzbunjivača iz „Krušika“ Aleksandra Obradovića i policajku Katarinu Petrović.
Glumica Svetlana Ceca Bojković istakla je na početku govora da je velika izlaznost na izborima zapravo znači manju mogućnost manipulacije, koja će „sigurno postojati na izborima“.
„Ako prestanemo da mislimo i da težimo boljim i pravednijm svetovima, mi smo ugasili. Zato samo napred, hrabro i vedro“, poručila je srpska glumica na kraju tribine u Valjevu.
Akademik Vladimir Kostić istakao je da je šansa „našeg i njegovog glasa ti da promenimo ono što smatramo da može biti bolje“ i da država u kojoj živimo „bude bolje“.
„Dakle straha ne sme da bude“, poručio je Kostić.

Proglas Foto:FoNet

Reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić tokom svog govora istakao je da je Valjevo „grad hrabrih i odvažnih ljudi“.
„Ovde sede Aleksandar (Obradović) i Katarina (Petrović), to govori da ste grad hrabrih i odvažnih ljudi. Izvinite, ali nemam bolju reč, a to je da je Valjevo uvek bilo malo kurčevito“, rekao je on.
On je istakao da je prvi korak da se izađe na ove izbore i da sa ovim izborima krenu promene.

Dragan Bjelogrlić, Vladimir Kostić i Svetlana Bojković, Sedma tribina ProGlasa održana u Valjevu Foto:Inicijativa „ProGlas“

A novinar Predrag Peca Popović je istakao da nada počinje onog momenta kada se odreknemo straha.
„Neko me je kada sam dolazio na tribinu pitao kada će biti bolje. Znate kada će nam biti bolje? Kada se odrekenemo straha i kada mi budemo bolji i hrabriji“, poručio je on.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar