Foto:Nemanja Jovanović

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da v.d. kosovskog premijera i predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti loše upravlaj situacijom u vezi s koronavirusom zbog čega je odbio njegov poziv da učestvuje na okruglom stolu o situaciji izazvanoj pandemijom.

On je ocenio da su Kurtijevi pozivi za koordinaciju i interakciju postali „ritual molitve za oproštenje i spas“ nakon jednostranih odluka koje su se, tvrdi, pokazale štetnim i neuspešnim.

U pismu Kurtiju koje je objavio na Fejsbuku Haradinaj kaže da je u priulog štetnog delovanja Kurtija idu i ukidanje taksi Srbiji i „milostinja“ koju je primio od Srbije u vidu hiljadu testova za korona virus, čime je, kako kaže, umanjio sposobnost Kosova za legalno i blagovremeno snabdevanje, direktnom kupovinom ili donacijama iz „prijateljskih zemalja“.

Kao štetno Haradinaj ocenjuje i „neustavnu odluku o ograničavanju kretanja građana“, te poručuje da nikada neće učestvovati na okruglim stolovima koje organizuje Kurti.

Kako je naveo, Kurtiju pose izglasavanjanepoverenja u parlamentu nedosataje legitimitet, a zbog njegovih poteza naziva ga obmanjivačem.

„Setitli ste se nakon više od mesec i po dana da pozovete na okrugli sto o pandemiji sa institucionalnim akterima i predstavnicima parlamentarnih političkih stranaka, što je jasan dokaz da ste neozbiljni i antiinstitucionalni“, poručio je Haradinaj, a prenosi Kosovo online.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar