Zoran Hamović Foto: N1

"Svi zaboravljaju činjenicu zbog čega je politika nesvrstavanja bila dobra. Dobra je zato što daje poziciju slobodnih građana. Onih koji globalno učestvuju u mirnom, dobro uređenom svetu koji se ne tuče. I jeste da u ovim uslovima izgleda malo bajkovito, ali uvek moramo da verujemo u tu bajku. U šta bismo drugo verovali? Zašto ne bismo bili prostor za mirenje", ocenio je direktor izdavačke kuće "Clio" Zoran Hamović.

On je povodom Vučićevog obraćanja rekao da predsednik Srbije svojim načinom obraćanja građana poništava jednu vrstu komunikacije.

„Ukoliko imate nekoga ko se neprekidno nama obraća, možda to u nekom trenutku bude dobro, ali on na taj način poništava jednu vrstu komunikacije koju smatramo da važi i vredi u jednom uređenom svetu, pa čak i u ovakvim ratnim okolnostima“, rekao je on i dodao:

„One nisu ratne u smislu da govorimo kao neko ko je učesnik, ali jeste svakako neko ko učestvuje u posledicama. I upravo je on govorio tako, što govori sa dozom propagande. Njemu nisu potrebni novinari zato što se neprekidno obraća građanima, i niko više ne učestvuje u toj komunikaciji.“

Čini mu se da su svi odustali od toga da ozbiljno komentarišu obraćanja predsednika Vučića.

„Imamo sliku lažnog kritičkog pozicioniranja u kome smo neprekidno protiv. Šta to znači? Mi smo sada protiv Putina, protiv NATO-a, uvek smo protiv nečega i uvek imamo dve strane koje se međusobno sukobljavaju. Ali one ne razmišljaju, one se samo sukobljavaju“, kazao je on.

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO – Ko će sesti za sto sa Vučićem zbog sankcija?

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar