Foto: Zoran Lončarević, Goran Srdanov/Nova.rs/TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE/JADRANKA ILIC

Kad komplimenti i pozivi na saradnju ne upale, sledi “batina”... Tako očigledno funkcioniše politika vladajuće stranke, barem sudeći prema onome o čemu je javno govorio Savo Manojlović iz “Kreni promeni”. Iako je u vreme protesta protiv Zakona o referendumu i eksproprijaciji i blokade auto-puta važio za državnog neprijatelja broj jedan, Manojlović je istovremeno dobijao vrlo zanimljive pozive. Pre svega od predsednika Srbije Aleksandra Vučića zatim i od ministara Branislava Nedimovića i Nebojše Stefanovića.

U novembru prošle godine počeli su protesti i bokade auto-puta i ostalih većih saobraćajnica širom Srbije, sa zahtevom da se povuku Zakon o eksproprijaciji i Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi, koji su se tumačili kao priprema terena za rad kompaniji Rio Tinto. U to vremepredsednik Srbije Aleksandar Vučić o Savu Manojloviću iz “Kreni promeni”govorio je ovako:

“On kaže ako ja ne ukinem zakon o referendumu, a meni ne pada na pamet da ukidam, već sam ga potpisao. Neće Srbiju voditi ni Rokfeler ni Manojlović, osim ako ne pobede na izborima“, rekao je predsednik.

Istovremeno, kasnije će ispričati Manojlović, počeli su da mu stižu pozivi sa nekog nepoznatog broja, koje je kako je rekao odbijao uz obrazloženje da je na sastanku.

Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

“Onda mi je stigla poruka: „Aleksandar Vučić ovde, ne mogu da Vas dobijem“. I onda smo se čuli. Rekao je da je video zahteve i da će da ih ispune i da je pitanje da li ćemo mi da održimo javno datu reč. Naravno da uvek držim reč”, rekao je Manojlović.

Nedavno je otkrio da to nije jedini poziv koji je dobio.

Manojlović je, naime, objavio snimak gostovanja ministra poljoprivrede Branisava Nedimovićevog gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji, gde ga vređa i naziva “Rokfelerovim potrčkom“.

Branislav Nedimovic
Branislav Nedimović Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

“Ne razumem zašto me ministar Nedimović sada vređa, a pre par meseci je preko čoveka iz Loznice uz puno komplimenata tražio da se tajno nađem sa njim i Nebojšom Stefanovićem“, napisao je Manojlović i naknadno za Nova.rs pojasnio:

“Pre par meseci je preko zajedničkog poznanika poslao komplimente i zahtev da se organizuje tajni susret. Kao što uvek radim odbio sam bilo kakav direktan susret sa predstavnicima vlasti i rekao da uvek možemo da komuniciramo pismeno ili telefonom, ali da nema potreba da se nalazimo. Taj razgovor bio je putem telefona. Nakon toga su dva druga poznanika ponovila isti zahtev i kada sam odbio, usput je spomenut i Nebojša Stefanović“, objasnio je Manojlović.

Ubrzo nakon toga nazvan je Rokfelerovim potrčkom. Dakle, od komplimenta do uvreda kratak je put. Sve zavisi od odgovora na poziv za druženje.

“Ne znam da li su planirali puč, ali sam odbio susret. Kada sam bio mali, pokojna baba mi je govorila da sa bitangama nema šta da se nalazi pošten čovek čak i ako govore da su im namere časne”, zaključio je Manojlović.

BONUS VIDEO: Savo Manojlović ispred Vlade: Tražimo moratorijum na istraživanje litijuma

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar