Pavle Grbovic Pokret slobodnih gradjana
Pavle Grbović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović podneo je prijavu policiji protiv četiri muškarca koji su ga napali juče u bašti restorana, a za koje tvrdi da su članovi Levijatana. U izjavi za Nova.rs Grbović kaže da sada čeka da vidi sa kojim obrazloženjem MUP i Tužilaštvo neće uraditi ništa.

„Napad se desio juče oko 14:30 u bašti restorana, pred većim brojem svedoka. Četiri pripadnika Levijatana me je vređalo još pre nego što sam seo za sto za kojim me je čekao prijatelj, a ubrzo su prešli na pretnje da će me polomiti. U jednom trenutku su krenuli ka meni, verovatno u nameri da pretnje sprovedu u delo, ali su odustali kada su videli da ću mobilnim tonom snimiti napad. Ubrzo nakon toga su sva četvorica okružila naš sto i nastavili su sa vređanjem“, kaže Grbović za Nova.rs.

Slučaj je prijavio policiji, ali od njih ne očekuje ništa.

„Čekam da vidim sa kojim obrazloženjem MUP i Tužilaštvo neće uraditi ništa, jer bih bio veoma iznenađen kada bi zaista uradili svoj posao. Levijatan je paramilitarna organizacija čiji je zadatak da uteruje strah građanima i da pod plaštom lažne borbe za zaštitu životinja građane navikavaju na nasilje i uopšte agresiju predstave kao legitimno sredstvo. Oni su do sada imali neskrivenu podršku države zbog čega ne očekujem da će ta ista država sada zaštiti mene, upravo suprotno, očekujem da se ovakvi incidenti ponove. Uprkos tome, podneo sam prijavu i svakome ko se nađe u istoj situaciji bih savetovao da to uradi zato što će sutra biti veoma važno koji policijski službenik, koji načelnik, koji zamenik javnog tužioca nije radio svoj posao. Što se mene tiče i Pokreta slobodnih građana, mi od svojih uverenja ne odustajemo i nastavićemo borbu protiv ekstremizma bez obzira na napade kojima smo već godinama izloženi“, zaključuje Grbović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare