Pavle Grbović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Znate da odluku (o izlasku na izbore) formalno nismo doneli i da ćemo je saopštiti u saradnji sa partnerima, ali čini mi se da je vrlo izvesno da će na ovim izborima svi učestvovati, i moje mišljenje i mišljenje Pokreta slobodnih građana je da svi treba da učestvuju na izborima", izjavio je predsednik PSG-a Pavle Grbović u emisiji Dan uživo.

On je naveo da se nada da će se napraviti koalicioni dogovor sa blokom stranaka koje su juče napravile načelni dogovor o zajedničkom izlasku na izbore, kao i neke druge organizacije.

„Mi sa Strankom slobode i pravde i Demokratskom strankom imamo višegodišnju saradnju i ona se uopšte ne dovodi u pitanje. Sa PSG-om su veoma lako postigli sporazum o zajedničkom nastupu. Mi smo se vrlo lako sporazumeli sa svim našim partnerima, i otvoreni smo za sve potencijalne partnere“, naveo je Grbović za N1.

Dodao je da je Narodna stranka „novi akter u toj priči“, i da „definitvno vide sebe u tom bloku“. Nada se da će se taj blok vrlo brzo i ozvaničiti.

Kaže da se Narodnoj stranci zameraju pojedini komentari nakon odluke o izlasku na prošlim izborima.

„Bilo je tu svakakvih reči, ali nemam ništa od toga da zadovoljavam sopstvenu sujetu ili da nekome uzvraćamo. Mislim da je važno na kraju šta ćemo uraditi. Ako je za neki uspeh važno da ja pređem preko nekih uvreda, ja ću preći preko nekih uvreda“, istakao je Grbović.

On je potvrdio da se na sastancima koje su održavale opozicione stranke nije diskutovalo o mogućoj kandidaturi Zdravka Ponoša, potpredsednika Narodne stranke na predstojećim predsedničlkim izborima.

„Ne možemo da imamo predsedničkog kandidata pre dogovora o zajedničkom učešću na predsedničkim izborima. Imam pozitivno mišljenje o Ponošu, ali ne znam da li će biti zajednički kandidat“, zaključio je Grbović.

BONUS VIDEO: Šta posle – Zoran Stoiljković I Pavle Grbović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare