Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović ocenio je večeras, posle sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, da je neophodno da se pokrene nova runda međupartijskog dijaloga uz posredstvo međunarodne zajednice.

„Današnji sastanak je najbolji dokaz dubokog jaza u pogledu razvoja između Srbije i sistema EU. Odlično je to što EU planira ozbiljne investicije u Srbiji, što se kao teme nameću pitanja ekologije, održivog razvoja i drugih ključnih životnih tema“, ocenio je Grbović u pisanoj izjavi dostavljenoj FoNetu.

„Sve što može da ostvari pozitivan uticaj na život građana Srbije je pozitivna stvar, ali bojim se kako bi taj novac bio upotrebljen u državi u kojoj ne funkcioniše sistem kontrole i ravnoteže“, istakao je on.

Nažalost, ukazao je Grbović, naše društvo trenutno nije spremno za takav razgovor, jer nisu ispunjeni ni osnovni preduslovi i teško je ozbiljno govoriti o tim temama dok ljudi u Srbiji gube posao zato što podržavaju opoziciju.

„Zaista bih voleo da to bude tema političkog dijaloga u Srbiji, ali to nije moguće sve dok je RTS zatvoren za drugačije mišljenje, parlament otet, a javni prostor u potpunosti zatrovan“, predočio je Grbović.

„Upravo zato je neophodno da se pokrene nova runda dijaloga uz posredstvo međunarodne zajednice, kako bismo došli u situaciju da politički život vratimo u okvire normalnog delovanja, a ne borbe na život i smrt“, zaključio je on.

Podsećamo, Varheji je ranije danas boravio u Prištini, gde se sastao sa premijerom Kosova Avdulahom Hotijem.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar