Pavle Grbović Foto: N1

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je večeras da je svima jasno da postoji nesklad zmeđu onoga kako je Kosovo definisano u Ustavu Srbije i onoga što se događa na terenu, o čemu govori i to da je Ana Brnabić kao premijerka tražila dozvolu za ulazak i nije mogla da uđe na Kosovo bez prelepljivanja tablica.

Po Ustavu Srbije, Kosovo je autonomna pokrajina. Mislim da je svakome jasno da postoji nesklad između zvanično definisanog i onoga što se dešava na terenu. Rešenje je između ta dva, rekao je Grbović za emisiju Iza vesti na N1.

Nadam se da ćemo do rešenja doći, jer imamo opstrukciju u svakodnevnom životu, ozbiljne probleme za ljude koji žive na Kosovu i u Srbiji i zato mora da se rešava, dodao je predsednik PSG, uz ocenu da su sve karte u rukama predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Grbović je istakao da Anu Brnabić ne smatra legitimnim mandatarom, već je ona poverenik za sprovođenje Vučićevih želja.

Odlazak na Kosovo je marketinški trik kako bi se opoziciji i javnosti izbio argument da ona priča o Kosovu a da nikada nije otišla tamo kao predsednica Vlade, da se pokaže da predstavnici Srba na Kosovu, onih političkih organizacija koje učestvuju u Vladi Aljbina Kurtija, nju prihvataju kao premijera, to je pokušaj njene legitimizacije na više planova, predočio je Grbović.

Mislim da Srbija nije bez svih argumenata, potpisala je Briselski sporazum, ispunila je sve obaveze, ono što sam ja zamerao vlasti je što nije insistirala da se srpovede ono što je potpisala Priština, istakao je on.

Grbović ukazuje da Srbija ima legitimitet da od onih koji nadgledaju proces zahteva da se sprovede ono što je potpisano.

Srbija se postavila kao pouzdan partner u tom procesu i na osnovu toga ima pravo da traži da se manastiru Dečani vrati imovina i da se formira Zajednica srpskih opština, rekao je Grbović.

BONUS VIDEO: Ana Brnabić stigla na Kosovo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar