Marko Jakšić Foto: N1

Nekadašnji odbornik GI SDP koju je predvodio Oliver Ivanović, Marko Jakšić, rekao je komentarišući posetu premijerke Ane Brnabić Kosovu, da ljudima sa Kosova uvek znači kada ih bilo koji zvaničnik Republike Srbije poseti.

„Poseta se desila posle velike krize, koja se na Kosovu nije dešavala od 2004. i 2008. godine. Nažalost, od kada ove vlasti pregovaraju u Briselu i od kada zaključuju sporazume svaka poseta premijera je usledila nakon nekih dogovora na štetu lokalnog stanovništva, nije nemoguće da je to i ovoga puta slučaj. Kada je Priština nezadovoljna ona ne odobrava ovakve posete. Ova poseta se desila posle usmenog dogovora Kurtija i Vučića u Briselu, u vreme kada je stupila na snagu Kurtijeva jednostrana odluka“, istakao je on u Danu uživo N1.

Kaže da su poruke od premijerke „simoblične i pomirljive“ i objašnjava šta je prema njegovom mišljenju bio cilj posete.

„Verovatno ispunjavanje očekivanja međunarodnih posrednika. Tenzije u julu su bile izuzetne, na ivici možda čak i oružanog sukoba, posrednici su tražili da se relaksira situacija na terenu, tome služi poseta. Premijekra nijednom nije došla u Kosovsku Mitrovicu, to što kaže da joj je bio zabranjen ulaz – nije tačno. Zahtev se podnosi nekoliko dana pre nego što se desi poseta, niko nije imao trajnu zabranu ulaska na Kosovo od strane prištinskih vlasti“, rekao je Jakšić.

Opširnije pročitajte na sajtu N1. 

BONUS VIDEO: Ana Brnabić stigla na Kosovo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar