Pavle Grbovic
Pavle Grbović Foto:Nova S

Pavle Grbović, najmlađi lider koji je pre dva dana na skupštini izabran za novog predsednika Pokreta slobodnih građana, u emisiji "Među nama" govorio je o tome da li bi on mogao da bude srpski Dritan Abazović.

Na pitanje kako gleda na sledeću etapu u svom političkom životu, Grbović je rekao da je to za njega jedan ozbiljan izazov.

Smatra da je spreman jer je u poslednje tri godine, kako kaže, „svašta prošao“ i iz prve ruke gledao dosadašnjeg predsednika PSG Sergeja Trifunovića, mada je „isto vreme proveo i sa Sašom Jankovićem“.

„Saša Janković je veoma nepravedno satanizovan u delu srpske javnosti i nakon njegovog odlaska iz politike, koji je velika šteta, dobar deo javnosti samo je očekivao da PSG proglasi svoj nestanak, ali nekako opstadosmo“, istakao je Grbović.

Na pitanje da li ga je strah od satanizacije u tabloidima i medijima nakon iskustva Saše Jankovića i Sergeja Trifunovića, on je rekao da je iskustvo Jankovića bilo najstrašnije koje nekoga može zadesiti zbog pritisaka koji se nisu videli, da je i  Sergej isto prošao kroz pakao, ali da je činjenica da „nikada ljude ni iz politike, niti iz te borbe ne izbacuje pritisak koji dolazi sa te strane“.

„Niko od njih nije razmišljao da odustane zato što im je Informer nešto uradio ili Pink crtao metu ili upropašćivao lični život. Upadanje u neku vrstu depresije ili razočarenja dolazi onda kada sa ove naše strane ne postoji dovoljno razumevanja i traženje krivca zašto nismo uspeli da srušimo ovaj režim“, napomenuo je novi lider PSG.

Kaže da očekuje da će proći veoma slično kao i njegovi prethodnici, ali da će na njihovom iskustvu umeti da nauči kako da se nosi sa tim pritiskom.

„Naravno da ne očekujem nista posebno od javnosti zato što je ovo politika“, rekao je Grbović, dodajući ne očekuje da će ljudi imati previše razumevanje za njegove godine koje mu mogu biti prednost ili mana.

Na pominjanje njega kao novog srpskog Dritana Abrazovića, Grbović je rekao da je to „naravno moguće“, ali je podsetio da se Abrazović nije „politički rodio pre šest meseci već je osam godina u politici“.

O čemu je još govorio Pavle Grbović pogledajte u video prilogu:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare