Foto: Printscreen/YouTube/RTK

Gradonačelnik Preševa Šćirpim Arifi oglasio se večeras nakon lečenja od koronavirusa iz svog doma, posle dolaska iz niške bolnice.

„Bez preterivanja, mogu vam reći da sam prošao zdravstveni izazov kao nikada pre, bila je to čak borba za život ili smrt. U trenutku tišine, molim vas da se setite svih onih koji su izgubili živote u ovoj globalnoj pandemiji i da se molite za našu braću, sestre, roditelje, prijatelje koji se sada bore sa virusom korona“, naveo je Arifi na svojoj Fejsbuk stranici, sa koje je javnost obavestio i kada je prebačen u Niš usled pogoršanja stanja, prenosi KoSSev.

„Tokom prebacivanja u bolnicu izabrao sam instituciju u regionu u koju ide apsolutna većina građana Preševske doline. Imao sam savete i podršku da se prebacim u Nemačku (gde sam rođen) i u sve bolnice na Kosovu, u Albaniji i drugde. Zahvalio sam svima na brizi, jer je za mene nemoguće da budem privilegovan i odvojen od građana Preševske doline koji su hospitalizovani u ovim regionalnim bolnicama. I tako sam upoznao mnoge sunarodnike koji su se lečili u ovim bolnicama, iako imamo svoje vekovne političke zamerke prema državi u kojoj živimo“, dodao je Arifi.

Na dugačkoj listi onih kojima se zahvalio nalazi se i medicinsko osoblje niške bolnice zbog profesionalnog i humanog lečenja, kako je istakao.

„I ministru zdravlja koji mi je obećao da će se prema svim pacijentima, bez obzira na njihovu nacionalnost, postupati sa najvišom mogućom profesionalnošću“, takođe je istakao Arifi, zahvaljujući se i Domu zdravlja u Preševu, opštini i ostalim preševskim institucijama.

„Pre svega, zahvalan sam Bogu, tvorcu univerzuma, koji mi je pružio priliku da se vratim svojoj deci, roditeljima i supruzi, a takođe mu se klanjam za podsetnik da smo samo privremeno na ovom svetu, mi smo u službi svoje zemlje, društva i naroda“, jedna je od poruka.

Arifi je poruke zahvalnosti uputio albanskom predsedniku i ministru spoljnih poslova, gradonačelniku Tirane, takođe kosovskoj ministarki spoljnih poslova, ministru pravde, za kojeg je naveo da je njegov prijatelj.

Obratio se i građanima Preševa: „Izuzetno sam zabrinut zbog najnovijih dešavanja u zemlji i regionu u vezi sa krhkom situacijom i ozbiljnim izazovima sa globalnom pandemijom Covid-19. U ovom kontekstu, dozvolite mi da vas podsetim (još jednom) da je u ovoj vanrednoj situaciji potreban osećaj odgovornosti, discipline i socijalne solidarnosti. Zajedno smo prebrodili sve izazove decenija i tako sam uveren da ćemo zajedno prevladati ovu sledeću bitku“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar