Predrag Terzić Foto: Ljibica Sokić

SNS i SPS činiće vlast u Kraljevu jer su potpisali koalicioni sporazum, a na čelu grada će biti stari-novi gradonačelnik.

I u naredne četiri godine gradonačelnik Kraljeva biće Predrag Terzić SNS, dr političkih nauka, odlučili su na sanašnjoj sednici odbornici gradske Skupštine. Za njegovog zamenika imenovan je Vukman Rakočević, mašinski inženjer, takođe iz redova naprednjaka, koji treći put obavlja ovu funkciju.

Gradsko veće će činiti jedanest većnika, od kojih su samo tri člana nova u odnosu na prethodni saziv. Terzić se zahvalio odbornicima na poverenju i više puta lideru SNS Aleksandru Vučiću, jer je, prema njegovim rečima, on zaslužan za ubrzanu transformaciju grada pored Ibra u koji će se vraćati sve više mladih ljudi.

Inače, kraljevački naprednjaci od ukupno 70 odborničkih mesta imaju 46, a pošto će, na osnovu pre dva dana potpisanog sporazuma, vršiti vlast sa ranijim koalicionim parnerom SPS- om imaće većinu od dodatnih 12 odbornika. U sastavu gradskog parlamenta je i pet odbornika pokreta ,,Metla“, četiri ,,Zdrave Srbije“ i tri sa liste Aleksanadar Šapić.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar