Nihad Biševac, U Novom Pazaru otvoren Generalni konzulat Bosne i Hercegovine Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Pomoćnici gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, Nihad Hasanović i Dejan Kulundžić nezakonito su postavljeni na te funkcije, objavio je danas portal dnevnog lista Danas.

Taj portal je naveo da je upravna inspekcija, prilikom redovnog nadzora sprovedenog tokom septembra, utvrdila da su Hasanović i Kulundžić postavljeni na te pozicije suprotno odredbama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave.

Oni su za pomoćnike Biševca postavljeni u septembru 2020. godine sa trećinom radnog vremena, jer već imaju stalna zaposlenja – Hasanović kao direktor Poljoprivredno stručne službe, a Kulundžić kao direktor Osnovne škole „Bratstvo“, piše Danas.

Nakon toga, upravni inspektor predložio je Biševcu da donese rešenje kojim će njih dvojica biti na stalnom radu u njegovom kabinetu, do kraja mandata ili da ih razreši sa tih funkcija.

PROČITAJTE JOŠ

„U ovom slučaju zakon je jasan. Nema razloga za izbegavanje njegove primene i poštovanja. U skladu sa zakonskim odredbama i inspekcijskim predlozima, doneću odgovarajuća rešenja“, rekao je Biševac za Danas.

Hasanović, pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrukturu, poljoprivredu i vodoprivredu, je predsednik Sandžačke demokratske partije, dok je resor Kulundžića, koji je na čelu Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Novom Pazaru, „preradjivačka industrija, trgovina, gradjevinarstvo i saobraćaj“.

BONUS VIDEO: Novi Pazar se ponovo guši u gustoj magli i zagađenju: Teško dišu i zdravi i bolesni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar