Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca je po završetku petog protesta “Srbija protiv nasilja”, kasno sinoć medijima prosledio svoje saopštenje u kome je naveo da se “gnuša promocije nasilja” koje je viđeno na protestu i poručio da je “dobro što je narod Srbije to video”. Dašića je najviše pogodilo puštanje balona sa Vučićevim likom, koje je doživeo kao nasilje.

Saopštenje prenosimo u celosti.

“Gnušam se što obešenom lutkom sa likom predsednika Srbije izražavate svoje negativne frustracije, ali tek ne razumem kako obraza imate da promovišete nasilje, na dan kada se navršava mesec dana od stravičnog zločina u OŠ „Vladislav Ribnikar“.

Kakvu poruku želite da pošaljete Srbiji i našoj deci sa navodnog protesta protiv nasilja?

Javno učestvujete u promovisanju nasilja, netrpeljivosti i degradaciji jednog sina, supruga, oca, brata, prijatelja, na kraju krajeva, predsednika države!

Dobro je da je narod Srbije ovo video”, naveo je Dašić u svom saopštenju.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs, Dragan Mujan/Nova.rs

Inače, kragujevački odbor SNS-a, čiji je poverenik upravo Nikola Dašić, redovno se oglašava saopštenjima podrške predsedniku Aleksandru Vučiću.

Ove godine je povdom Dana grada, Nikola Dašić odlučuio da “u ime svh građana” jedno od najvećih gradskih priznanja – Plaketu svetog Đorđa uruči predsedniku Srbije za zalaganje i doprinos u smanjenju ekoloških problema u Kragujevcu.

Ovoj odluci građani su se oštro usprotivili na društvenim mrežama, a zvanične dopise gradonačelniku Dašiću da odustane od te ideje, uputili su predstavnici opozicionih stranaka i udruženja civilnog sektora.

Zbog tragedija u Osnovnoj školi “Vladislav Ribikar” i okolini Mladenovca, svečana sednica koja je trebalo da bude održana na Đurđevdan 6.maja, dva puta je odlagana, a održana je u petak 2. juna.

Predsednik Vučić nije prisustvovao dodeli najvećeg gradskog priznanja, već je poslao izaslanika, pa je u njegovo ime plaketu preuzeo savetnik Milorad Veljović.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako je izgledao peti protest „Srbija protiv nasilja“ kroz objektiv kamere TV Nova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar