"Okupili smo se baš danas 3. juna jer tačno pre mesec dana Srbija je stala, tragedija nas je udarila pravo u lice na najsurovili način. Svi smo tih dana delili tugu i bes i pitali se kako dalje. Trideset dana kasnije dok stojimo ovde, mislimo na roditelje koji su izgubili svoje najmilije, na decu koja su izgubila svoje drugare, na nastavnike koji su izgubili svoje učenike, mislimo na njih i poručujemo da nisu sami", rekao je okupljenim građanima na petom protestu "Srbija protiv nasilja" glumac Nenad Hadži Maričić.

Sve informacije sa današnjeg protesta pratite uživo na našem blogu.

„Nećemo da zaboravimo Momčila Vučkovića sa KiM koji je otišao na miting nade, taj autobus mu nije pružio nadu, već ga je odvezao u smrt. Na tom putu nije mu pružena adekvatna medicinska pomoć, iako je sanitetsko vozilo išlo sa autobusima – ostavljen je sam. Pa gde im se žurilo? Na miting? Zar je mitng važniji od ljudskog života? Nakon četiri dana u komi, Momčilo nas je napustio, bio je samo jedan od nas, domar koji je u školi radio samo 20.000 dinara i zaslužio je bolje“, naveo je glumac Hadži Nenad Maričić.

„Ove tragedije povezale su nas ne samo u zajedničkoj tuzi, nego u odlučnosti da se odupremo nasilju. Danas stojimo ovde sa podjednakom tugom, znamo da nevine žrtve ne smeju biti uzaludne i da nasilje ne sme proći nekažnjeno. Danas dok budemo hodali ovim ulicama nosićemo ne samo bol nego i nadu da će se uskoro sva deca osećati sigurno u školama, nadu da će sve žrvtve nasilja dočekati pravdu i mir, nadu da ćemo pronaći snagu da ćemo izgraditi bolje društvo, društvo koje kažnjava nasilje, a nagrađuje najbolje među nama, društvo koje nema nedodrljivih moćnika, koje će se graditi na empatiji, solidarnosti“, rekao je on.

PROČITAJTE JOŠ...

Danas poručujemo da ne možemo i nećemo nikada, ne možemo i nećemo da ostavimo građane na milost i nemilost na Kosovu zato što su oni naši sunarodnici zaslužuju da ih sopstvena država zađtiti, dodao je on.

„Nećemo rat i nećemo sukobe i nećemo mržnju. Dragi ljudi, ne možemo i nećemo zaboraviti svaku nanetu nepravdu, ne možemo i nećemo da zaboravimo, i zato nećemo odustati. Verujem da smo svi ovde prijatelji, dozvolite mi da prenesem poruku kolege pozorišnog reditelja Nenada Todorovića koji je ovih dana bio u Zvečanu – slobodni Beogarde odbranite svoju, kao što ćemo mi da osvojimo našu. Dobri ljudi, spasite Srbiju od sramote, nas je mnogo, menjajte Srbiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar