Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs, Youtube

Gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću, koji je i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke je, sudeći prema priči njegovih kolega, sudija "odsvirao kraj", kaže naš sagovornik iz naprednjačkog tabora. Istovremeno je, kako ističe, u igri je jedan od Vučićevih kumova Miloš Stevanić, koji sada obavlja funkciju pomoćnika gradonačelnika.

Prema njegovim rečima, mandat mu je, kao čelniku naprednjaka davno istekao, a i dobio je zamerke od šefa da je radio na ličnoj samopromociji, te da je rejting SNS u gradu pored Morave nikad manji.

„Vučić mu je sve i svašta rekao prilikom proširene sednice Izvršnog odbora. Analizirano je stanje u opštinskim i gradskim odborima Srpske napredne stranke. Milun se uključio preko, najverovatnije, zoom aplikacije, ali to nije ni toliko važno. Uglavnom, predsednik je bio besan budući da Todorović zanemaruje interes stranke, ali besprekorno radi na sopstvenom imidžu“, objašnjava za Nova.rs naš sagovornik iz redova naprednjaka.

Prema njegovim rečima, Milunu je zamerio šef i to što se neredovno održavaju sastanci Mesnih odbora, te da se štite interesi pojednica bliskih aktuelnom gradonačelniku.

PROČITAJTE JOŠ

Šta da Vam kažem, rejting nam je pao na oko trideset odsto, a moglo je to mnogo bolje, istakao je naš sagovornik iz SNS.

Na pitanje ko bi mogao doći na čelo naprednjaka u Čačku, naš sagovornik smatra da bi to mogao biti Miloš Stevanić, imajući u vidu da je Vučićev kum.

„Iskreno, veoma sam i sam razočaran postupcima gradonačelnika. Imali smo bespotrebne koncerte, da ne kažem ‘hleba i igara’, otvorena je nova ustanova kulture koja nam nije trebala ama baš ništa. To vam je formirano da se uhlebe naprednjački kadrovi koji su juče došli u stranku, a o aferama ne mogu i da govorim“, navodi on.

Upitan ponovo da li je Vučićev kum siguran za mesto predsednika GO Srpske napredne stranke u Čačku, naš sagovornik odgovara:

„Krajem marta su stranački izbori u našem gradu. Stevanić je u ‘igri’, ali ono u šta sam siguran, prelomiće neko iz Beograda. Reći će, bez obzira na naše želje i planove to će biti taj ili taj. To će biti završeno, jer niko od naših članova ne sme da se pobuni zbog toga“, zaključio je naš sagovornik.

Prema našim saznanjima, Miloš Stevanić, pored toga što bi bio čelnik naprednjaka u Čačku, jedan je od onih koji se pominje na mestu gradonačenika u budućem mandatu, ukoliko SNS dobije većinu.

„On se dokazao kao direktor Sportskog centra Mladost i mišljenje je stranke da će on biti najozbiljniji kandidat za gradonačelnika. On uči posao kao pomoćnik, kako šta funkcioniše i bilo bi logično da nasledi Todorovića. Mislim da neće biti problem ni završen privatni fakultet, to nije bio problem ni za Todorovića kao ni za većinu današnjih čelnika grada“, kaže naš drugi sagovronik iz SNS.

„Radiću ovaj posao u interesu građana, kad ne budem imao većinu, odnosno, podršku u lokalnom parlamentu naravno da ga neću obavljati kada opet budu izbori i kada neki bolji, mudriji i pametniji budu došli na moje mesto. Činim sve i trudim se da poštujem slovo zakona, bez obzira da li je neko meni lično blizak od tih direktora ili nije. To je nebitno, trudiću se da do kraja mandata tako postupam. Tako je uvek bilo i biće u budućnosti“, izjavio je ranije gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Ko je Miloš Stevanić

U radnoj biografiji Miloša Stevanića stoji da je rođen 1989. u Čačku, po zanimanju je master ekonomista, poseduje „preko šest godina radnog iskustva“, od toga najduže je proveo u Fudbalskom savezu Moravičkog okruga, od čega četiri godine i 4 meseca na funkciji generalnog sekretara te organizacije. Oženjen je suprugom Marijom.

Na kopiji diplome se moglo videti da je završio privatni fakultet Megatrend, smer – Odnosi sa javnošću, sa ocenom 7,03.

„Dok je bio na čelu SC ‘Mladost’ taj kompleks je sređen, pa Čačani ne udišu prašinu, niti gaze po blatu. Naravno, nije on dao sredstva iz njegovog džepa, ali sada imamo prelepe prizore pored Morave“, kažu za naš portal brojni Čačani koji uživaju da sede pored reke, napominjući da ima dosta praktičnih stvari za mlade.

„Tu su teretane na otvorenom, lokali, divno je sređeno“, objašnjavaju.

Naravno, ima i zamerki na Stevanićev račun. Pojedini sagovornici smatraju i da nije trebalo da dobije Decembarsku nagradu Čačka povodom Dana grada 2021. godine za sportskog radnika godine.

BONUS VIDEO Novi direktor javnog preduzeća „Komunalac“ dve godine nije plaćao komunalne usluge

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare