Aleksandar Cvrkotić, aktivista i snimatelj N1, kome je danas na Savskom keju Aleksandar Šapić oteo telefon i bacio ga na zemlju, kaže da su svi okupljeni bili šokirani takvim ponašanjem. "On nije karakter kakav treba da upravlja ovim gradom, jer vi sa njim ne možete da razgovarate, on odmah kaže - lažete, odmah spinuje, izvrće informacije", navodi Cvrkotić. Novinar Dušan Čavić dodaje da bi u nekoj evropskoj zemlji, Šapić morao da podnese ostavku.

U kampanji za beogradske izbore kandidat za gradonačelnika Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić planirao je da građanima i novinarima predstavi rezultate uređenja savske obale. Ali, dočekali su ga i aktivisti udruženja „Za naš kej“. Cvrkotić, koji je na keju bio u svojstvu građanina, opisao je šta se dogodilo:

„Ja sam šetao svog psa kejom i naišao sam na događaj koji je očigledno bio zakazan od gospodina doktora Aleksandra Šapića, sreo sam dosta komšija i poznatih ljudi i interesovalo me da li ćemo imati prilike da mu postavimo neko pitanje. Onda je počela konferencija za novinare na otvorenom, mi smo pokušali da postavimo neka pitanja, ja sam postavio pitanja na koja sam želeo da čujem njegove odgovore“, priča Cvrkotić u „Njuznajtu“ na N1.

Kako je rekao, nijedan odgovor nije dobio.

„U jednom momentu je gospodin doktor Aleksandar Šapić rešio da prekine boravak u našem kraju. Ja sam stajao pored komšija, želeo sam da čujem odgovor, ali mi je on, iznerviran nečim, oteo telefon iz ruke i bacio ga na zemlju“, kazao je.

Na pitanje da li je telefon preživeo, Cvrkotić kaže da jeste.

„Telefon je čitav i ovom prilikom bih da se zahvalim svima koji su se ponudili da mi kupe telefon, mada ja verujem da bi i gospodin dr Aleksandar Šapić se sam ponudio da mi nadoknadi štetu da je neka šteta pričinjena. Verujem da bi toliko fer bio“, smatra Cvrkotić.

Čavić, međutim, nije istog mišljenja.

„Ja se pitam da li bi Šapić nadoknadio tu štetu, pošto nije nadoknadio štetu svom prvom komšiji kojeg je potopio kada je nadograđivao svoj stambeni objekat. To je slika i prilika bivšeg gradonačelnika“, izjavio je Čavić.

On kaže i da je pre šest meseci bio u sličnoj situaciji kao Cvrkotić.

„Bio sam u razgovoru sa Aleksandrom Šapićem koji me je nazivao magarčinom i dripčinom, kao što je danas govorio nama da ‘ne mafijamo tu’. A mi smo mu postavljali normalna pitanja, tipa – zašto je Beograd na vodi crvena zona u kojoj su zabranjeni splavovi, a savski blokovi nisu. Koja je tue razlika i koja mu mi kategorija građana dođemo“, rekao je Čavić.

Umesto odgovora, dodaje, Šapić je oteo telefon i krenuo da ga uništi.

„On je sada krenuo da uništava imovinu građana. Niko njega nije isprovocirao da uradi to što je uradio. Šapić je i meni bio tada prišao, nismo mi njemu prilazili, on ima problem sa potisnutom agresijom koju očigledno ne može da obuzda“, mišljenja je Čavić.

Prema njegovim rečima, Šapić će „ostati upamćen u istoriji Beograda kao čovek koji građanima otima njihovu imovinu i pokušava da je uništi“.

„Svi okupljeni su bili šokirani onim što se desilo“

Govoreći o reakciji, Cvrkotić kaže da su svi okupljeni „bili šokirani time šta se desilo“.

„A kasnije me je zvalo dosta ljudi, i advokati, da me pitaju da li hoću da ga tužim. Ja lično mislim da je to gubljenje vremena, mislim da će mu kao političaru suditi glasači i da će ovaj incident osuditi na izborima“, naglasio je.

Na pitanje šta mu konkretno zameraju, Čavić navodi: „Zameramo mu što je plagirao doktorat, što je potopio komšiju, što je bušio Savski nasip, što je pet miliona evra iz Ministarstva za dijasporu pronevereno u ovoj državi, on je direktno gurnuo ruku i ukrao naš novac, što je nelegalno gradio i nelegalno legalizovao svoj stambeni objekat“.

Kako je rekao, građani blokova će ga uvek sačekati sa pitanjima kada dođe u taj kraj.

„On ima neku teoriju, da kada bi došla poplava, ne bi Sava prešla nasip, nego bi nam iza leđa došla. Pitali smo ga da nam tu teoriju elaborira, on je rekao – neću. To je takav jedan nonsens“, izjavio je Čavić.

Cvrkotić smatra i da „Šapić nije karakter koji treba da vodi Beograd“.

„Vi sa njim ne možete da razgovarate, on odmah kaže – lažete, odmah spinuje, izvrće informacije, izmišlja. On nije osoba koja treba da brine o svim građanima ovog grada. Ne znam šta mi danas sve nije rekao, nije više ni bitno“, priča Cvrkotić.

Ponavlja da birači treba da mu sude na izborima.

„Problem je što ovaj snimak od danas vidi samo deo građana, mislim da je to veliki problem, što nemate izveštavanje o tome, to je vest kada bivši gradonačelnik otme telefon jednom građaninu. U nekoj evropskoj zemlji za to bi morao da odgovara, da podnese ostavku“, naglašava Čavić.

Podseća da je „Šapić u školu ‘Vladislav Ribnikar’ otišao sam, noću“. „Nije mogao da izađe pred građane“, rekao je Čavić.

***

BONUS VIDEO – Pogledajte kako bahati Šapić otima telefon od građanina i baca ga na asfalt

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare