Foto: Promo

Kršeći sva pravila u međunarodnim odnosima, gazeći diplomatske konvencije o relacijama između suverenih država, predsednik Srbije Aleksandar Vučić otišao je u Crnu Goru, a da se prethodno nije najavio Ministarstvu spoljnih poslova susedne države, saopštio je danas Građanski demokratski forum (GDF).

Time je Vučić i ovoga puta jasno demonstrirao arogantno, izazivačko držanje prema našim susedima i potvrdio svoj neslavni status ključnog faktora nestabilnosti u regionu, ističe GDF.

Tretirajući Crnu Goru kao unutrašnje pitanje Srbije, Vučić je dokazao svoju umešanost u politčke procese u toj državi, demantujući one koji negiraju njegovo svakodnevno mešanje i u pokušaje formiranja crnogorske vlade, trudeći se da izbori što bolji status za svoje političke marionete, navodi se u saopštenju GDF.

Građanski demokratski forum najoštrije osuđuje bahato i autoritarno ponašanje predsednika Srbije, koji mešanjem u unutrašnja pitanja naših suseda sa pozicija velikosrpstva, nacionalizma i klerikalizma učvršćuje hipoteku Srbije kao zemlje koja je mnogo više doprinela razvoju višedecenijskih sukoba nego njihovom prevazilaženju.

Takva politika ne doprinosi razvoju ni Srbije, ni Crne Gore, ali ni celog Balkana, ističu u GDF.

Bonus video:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare