Najveći deo građana Srbije nije upoznat koje sve političke organizacije učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima, iako je ostalo manje od dvadeset dana do njihovog održavanja. Pored standardnih SNS i SPS, za koje su uglavnom svi čuli, najveći procenat anketiranih nije znao da nabroji ostale učesnike izbornke trke, dok im za pojedine partije trebalo naše podsećanje kako bi ih se setili.

Za pokrete poput onog koji se zalaže za obnovu Kraljevine Srbije, Ujedinjenu demokratsku Srbiju, koaliciju Metla 2020, Pokret slobodnih građana, ali i ostale učesnike, izuzev SNS i SPS, čuo je tek poneki građanin. Zasićenost politikom, neatraktivna kampanja i „medijski mrak“, neki su od razloga koji su naši sagovornici naveli kao uzrok nedovoljne informisanosti.

„Ne znam ko sve učestvuje na ovim izborima, ali video sam da su tu neki pokreti“, odgovor je jednog od naših sagovornika.

„Imaju tu još neke male stranke koje glume ludilo, ali ne znam da ih nabrojim“, kazao nam je jedan Beograđanin.

Bilbordi političkih organizacija kao što su oni gde Pokret za obnovu Kraljevine Srbije „najavljuje porođaj“, Ujedinjena demokratska Srbija „dobru vest“, kao i onaj gde Melta 2020 obaveštava građane da sledi „čišćenje Srbije“, očigledno nisu dali očekivane rezultate, pa su tako građani uglavnom ostali uskraćeni za informacije koji su njihovi programi, šta obećavaju i kako vide Srbiju u narednom periodu.

„Metlu imam na placu. Zasitili smo ih se malo. Ne živi se od politike, već od rada“, poručio je jedan naš sugrađanin.

Iako je ostalo manje od dvadeset dana do izlaska na birališta, čini se da je pred ove političke organizacije težak zadatak. Potpisi su skupljeni, a kako će im ići upoznavanje sa ostatkom Srbije ostaje da vidimo u noći 21. juna kad budu zatvorena birališta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare