Goran Bogdanović Foto: N1

Dok funkcioneri Srpske liste prate sa galerije Skupštine Srbije dvodnevnu posebnu sednicu o Kosovu, kojoj prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Srbi na severu Kosova su je pratili na televiziji ali, kako za Danas kaže Goran Bogdanović, nekadašnji ministar za KiM „narod postaje ravnodušan, nema očekivanja i postaju svesni da su prepušteni sami sebi“.

Juče i danas poslanici Skupštine razgovaraju, svađaju se i sukobljavaju međusobno i sa predsednikom Srbije na temu Kosova, odnosno ko ga je, kada i zašto izdao, predao ili pak nije.

To sve s visine gledaju najviši funkcioneri Srpske liste Milan Radojičić, Goran Rakić i Igor Simić uljuljkani u podršku koju im daju poslanici vlasti i njihov lider Vučić koji ima staju na stranu kada ih opozicija optužuje za umešanost u ubistva i kriminalne radnje.

Bogdanović, koji živi u Lešku u opštini Leposavić, na pitanje Danasa da li su Srbi gledali i prepričavali sednicu Skupštine, odgovara da se gledala i komentarisala.

„Gledala se. Naravno da se komentariše ali narod postaje ravnodušan i nema neka očekivanja. Postaju svesni da su prepušteni sami sebi i prištinskoj vlasti“, opisuje on.

Kada je reč o dešavanjima u četvrtak kada je bilo burno na zasedanju, kaže da je to sve bila predstava.

„Mi smo otupeli. Više ne reagujemo ni na Vučića, ni na Kurtija. Ono je bila prestava za njegove glasače, kao i za glasače dela opozicije. Mi na Kosovu nismo ništa novo ni očekivali, s obzirom na dosadašnja dešavanja i lažni patriotizam u nazad 10 godina“, zaključuje Bogdanović.

BONUS VIDEO: Kako se branilo Kosovo u Skupštini?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar