Gojković: Srpski parlament jedan od najorganizovanijih na svetu

Politika 28. apr. 202009:30 > 09:42
Podeli:
Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da ne postoji parlament u svetu koji zaseda u punom kapacitetu te da će Srbija po tome i po dobroj organizovanosti biti jedna od manjeg broja zemalja.

Za danas je zakazana prva sednica Skupštine Srbije od obustave rada sredinom marta zbog uvođenja vanrednog stanja, a poslanici bi trebalo da potvrde uvođenje vanrednog stanja i mere Vlade Srbije u borbi protiv korona virusa.

„Ne postoji parlament koji zaseda u punom kapacitetu od 250 poslanika i po tome ćemo i po dobro organizovanosti biti jedni od manjeg broja zemalja“, kazala je Gojković za TV Pink.

Rekla je da su se parlamenti širom sveta „dovijali“ da održe svoj rad, da zasedaju onlajn kolegijumi, a da to u Srbiji po Skupštinskom poslovniku nije moguće i dodala da bi to svakako izazvalo „negodovanje ovih koji sve zameraju Srbiji, a ništa svojim zemljama“.

Maja Gojković je ocenila da se opozicija u Srbiji koja je najavila da neće prisustvovati današnjoj sednici ponaša jedinstveno, a istakla je da će sednici prisustvovati „oni koji smatraju da je Skupština mesto za debatu“, dok „oni koji biraju ulicu“ neće doći.

„Lako je, ali i neodgovorno pozivati ljude da se suprotstave državi i merama koje je struka odredila za vas u cilju budu spaseni životi građana Srbije“, rekla je ona.

Govoreći o predlogu lidera Dveri Boška Obradovića da se izbori koji su odloženi zbog pandemije korona virusa održe na jesen, Gojković je kazala da to Ustav Srbije ne dozvoljava jer je potrebno produžiti vanredno stanje za još 90 dana.

Кazala je da će poslanici koji će prisustvovati sednici biti bezbedni, da će morati da prođu proceduru merenja temperature i da uzmu rukavice i maske a sedišta skupštinske sale biće ograđena vizirima.

Komentari

Vaš komentar