Šabac, SNS, Srpska napredna stranka, protest
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke zatražio je "od nadležnih državnih organa da zaštite život predsednika Aleksandra Vučića" i da "što hitnije reaguju povodom informacija u vezi sa spremanjem atentata na predsednika Srbije".

„Jasno je da organizovanim kriminalnim krugovima ne odgovara beskompromisna borba protiv kriminala, koju je inicirao upravo predsednik Vučić. Smeta kriminalcima, poput Zvicera, što je Srbija jaka i stabilna, smeta im što u našoj zemlji više nisu zaštićeni i što ih jaka Srbija, predvođena Aleksandrom Vučićem, tretira upravo onako kako zaslužuju-kao ozloglašene kriminalce“, ističu u saopšenju beogradski naprednjaci.

PROČITAJTE JOŠ

Navodeći kako su građani Srbije „svedoci svakodnevnih pokušaja da se destabilizuje Srbija“, SNS Beograda ističe „da svima smeta Srbija koja jača i koja ide napred“ i „zato pokušavaju da vrate Srbiju u prošlost“.

„Pristojna i moderna Srbija je uz Aleksandra Vučića i pruža mu bezrezervnu podršku u njegovoj borbi za Srbiju i sve njene građane“, navodi se u saopštenju beogradskog odbora SNS koji, kao poverenica, od jula 2021. predvodi Ana Brnabić.

Na isto je pozvao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

„Kriminalci, ali i oni koji su naručili atentat – ubistvom Vučića žele da zaustave dalji napredak Srbije. Vučić je simbol rasta i uspeha Srbije kao i borbe protiv organizovanog kriminala pa kriminalci njegovim ubistvom žele da ubiju našu zemlju. Kao neko ko je svedok kako je medijski, a potom i organizaciono pripremano ubistvo premijera Đinđića 2003. godine pozivam državne organe da ove pretnje shvate krajnje ozbiljno, da reaguju i zaštite predsednika“, napisao je Vesić na Fejsbuku.

N1 se povodom navoda ministra Aleksandra Vulina da je srpsko ministarstvo informacije o planiranom atentatu dobilo od Europola obratio toj evropskoj službi. Međutim, do objavljivanja ovog teksta na pitanje N1 da li su navodi o planiranom ubistvu predsednika od strane organizovane kriminalne grupe tačni, iz Europola nisu odgovorili.

BONUS VIDEO: Početak SNS kampanje: Zašto nam zvone telefoni? 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare