Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

"SNS će imati apsolutnu većinu i u Zaječaru i u Kosjeriću", saopštio je večeras predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

Glišić je saopštio da je u Kosjeriću SNS osvojila 67.23 odsto glasova, u Zaječaru 47 odsto, dok je lista „Aleksandar Vučić – Za budućnost Preševa“ osvojila šest odsto glasova.

On je rekao da je u Zaječaru ostalo da se prebroje glasovi sa još 15 biračkih mesta, a da je sa sada SNS osvojila 47 odsto glasova.

„SNS je blizu 47 odsto, i to je 50 odsto više nego u prethodnom izbornom ciklusu“, dodao je Glišić.

„U Preševu se trenutno borimo za treći mandat, dok dva imamo sigurno“, rekao je Glišić na konferenciji za novinare u sedištu SNS posle zatvaranja biračkih mesta.

U Zaječaru, Kosjeriću i Preševu danas su održani lokalni izbori.

„Želeo bih da čestitam svim učesnicima današnjih izbora. Apsolutno je jasno da će SNS imati apsolutnu većinu i u Zaječaru i u Kosjeriću. Želim i da se zahvalim svim građanima koji su u neverovatnom broju izašli na izbore, i da im obećam da će Srpska napredna stranka u naredne četiri godine vrlo odgovorno i požrtvovano raditi da ispuni sve što je obećano“, poručio je Glišić.

Biračka mesta su zatvorena u 20.00, a prema poslednjim podacima u Kosjeriću je glasalo više od 72 odsto birača, u Zaječaru 50 odsto dok je u Preševu na birališta izašlo oko 36 odsto upisanih glasača.

Podsećamo, danas su se održali lokalni izbori u Zaječaru, Preševu i Kosjeriću i to u uobičajnoj atmosferi – prethodila im je višednevna funkcionerska kampanja tokom koje su ova mesta (izuzev Preševa) posećivali ministri, premijerka i predsednik; istovremeno, deo opozicije ponovo bojkotuje izbore.

Sve o današnjim izborima možete pratiti i na BLOGU UŽIVO portala Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare