Vladan Glišić Foto:Ivan Dinić/Nova S

Samostalni poslanik i član Predsedništva Narodne mreže Vladan Glišić izjavio je danas da je predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću podneo zahtev da učestvuje u međustranačkom dijalogu u oba formata, sa i bez evroparlaemntaraca.

Glišić je rekao da je Srbiji potrebna asertivna politička komunikacija, a to, kako kaže, znači da treba da se učestvuje u dijalogu kad god se pruži mogućnost.

„Ono što je tačno bliži su mi stavovi onih nacionalnih snaga koje imaju problem sa evropskim posrednicima i mislim da je pravo mesto da ih pitamo, šta njih legitimiše da dolaze ovde da budu zaštitnici demokratije posle svih skandala koji su se desili na njihovim izborima…“, rekao je Glišić na konferenciji za novinare na kojoj je sa članicom Predsedništva Srpske stranke Zavetnici Milicom Ðurđević Stamenkovski potpisao protokol o saradnji dve političke organizacije.

Glišić je kazao da nije reč ni o predizbornoj, ni cenzus kolaliciji, a na pitanje da li će na narednim izborima nastupati zajedno odgovara da je prirodno da oni koji imaju slične stavove izađu zajedno, kao što je potrebno i ukrupnjavanje političkih stranaka.

„Ovo trenutno nije predizborna koalicija, ali u svakom slučaju kada imamo toliko tačaka u kojima se podržavamo i u istom pravcu delujemo, potpuno je normalno da kada to bude tema, mi napravimo koaliciju i budemo zajedno na izborima. Nadamo se da će to biti deo šire koalicije“, rekao je Glišić.

Ðurđević Stamenkovski je rekla da ih spaja ideja suverenizma, porodičnih vrednosti, migrantska politika.

„Mi smo zeleli da se okupimo oko ideje, da promovisemo da su državni i nacionalni interesi iznad partijskih i da za nas ne postoji ništa važnije od sigurnosti građana, ekonomskog patriotizma, očuvanja ustavnog poretka, podrške Srbima koji žive u region, pre svega u Crnoj Gori i Republici Srpskoj“, rekla je Ðurđević Stamenkovski.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar