Foto: Tv Šabac

Gradska izborna komisija u Šapcu je na večerašnjoj sednici donela odluku o novom ponavljanju glasanja na biračkom mestu u Ševaricama, rekao je za Nova.rs predsednik GIK Budimir Pavlović. On navodi da to nije malo biračko mesto i da može da utiče na ishod izbora, pa se zbog toga GIK neće oglašavati sa konačnim rezultatima juče održanih ponovljenih izbora u Šapcu.

Pavlović kaže je odluka o ponavljanju izbora na tom biračkom mestu doneta zbog toga što je birački materijal kasnio dva sata. Tvrdi da je bilo više glasačkih listića nego birača, pa je to nepobitan razlog za ponavljanje izbora.

„Priroda ovih nepravilnosti je takva da je to neoborivo“, tvrdi Pavlović. On dodaje će cela ova nedelje biti potrošena na žalbe, pa će konačna odluka o održavanju ponovljenih izbora i datumu njihovog održavanja biti doneta odmah nakon toga.

Nova.rs je juče izvaštavala iz Ševarica, gde je zatekla indikativan prizor: grupa muškaraca, koji su za štab izabrali imanje i kuću udaljenu oko 100 metara od izbornog mesta, navodno su delili pakete i novac u zamenu za glasove.

Kada su naši reporteri pokušali da razgovaraju sa muškarcima, oni su se najpre udaljili iz dvorišta i ušli u kuću, a potom su nas upozorili da je u pitanju privatni posed i da moramo da se udaljimo sa njega. Jedan od njih u ruci je držao papir koji je izgledao kao spisak “sigurnih glasova” koji je “štrikirao”, ali o njemu nije hteo da govori. Takođe, sklonio ga je dok smo sa njim razgovarali.

Grupa muškaraca se udaljava sklanjajući se od objektiva našeg foto-reportera.

Inače, ispred pomenute kuće mogli su se videti automobili zatamnjenih stakala. Među njima ima i onih sa beogradskim registarskim tablicama.

Prema rečima meštana ovog sela, ovo nikako nije prvi put da se slični prizori mogu videti u Ševaricama.

“Ovako je bilo i prošlog puta, na izborima 21. juna. Ista grupa ljudi, isto ponašanje. Video sam da dele pakete”, kaže jedan od meštana ovog sela, koji nije želeo da se predstavi.

Ševarice, glasanje

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Prema rečima Predsednika Gradske izborne komisije, Budimira Pavlovića, postoji mogućnost da GIK donese odluku i  ponavljanju glasanja na još nekim biračkim mestima. Nova sednica trebalo bi da bude održana tokom sutrašnjeg dana.

U Šapcu su juče održani ponovljeni izbori na ukupno 27 od 100 biračkih mesta, a pravo glasa imalo je više od 28.000 građana. SNS je proglasila izbornu pobedu, dok još uvek aktuelni gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović tvrdi da njegova lista Šabac je naš još uvek ima šanse.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar