Slobodan Georgiev
Slobodan Georgiev Foto:FoNet/Božana Pavlica

Direktor Newsmax Adria Slobodan Georgiev smatra da će Goran Vesić "uvek biti neki zamenik", jer je to njegova politička sudbina. "Nikad niko njega nije ni video da treba da bude lider", dodao je Georgiev.

U toku je sednica Skupštine grada na kojoj treba da budu izabrani gradonačelnik Beograda, njegov zamenik i članovi Gradskog veća. Georgiev kaže da konačno imamo malo parlamentarnog života.

„Ja sam govorio da je jedino u Beogradu moguće sprovesti kakve takve izbore, ali oni nisu bili do kraja kako treba sporvedeni. Opozicija je zapravo trebalo da pobedi da je bila bolje organizovana. Ljudi iz vlasti koji sede već devet godina i hvale jedni druge, sad imaju neke koji im govore neprijatne stvari. Predsednik gradske Skupštine se ponaša kao da je u kafani, on replicira odborniku, njegovo je da vodi sednicu a ne da se prepire“, smatra Georgiev.

Dodaje da sada počinje politička igra i da je pitanje da li će beogradski izbori brzo da se dogode. Kako kaže, prisustvujemo ostvarenju sna, jer je Šapićeva davnašnja želja da bude gradonačelnik Beograda.

„To mu je želja otkad je upšao u politiku kao član DS, kao što je Vesić ušao u politiku kao član DS, imamo kontinuitet različitih frakcija unutar DS, što meni govori da SNS nema koga da postavi na takvo mesto. Čestitam Šapiću, lepo je kad se nečiji snovi ostvare. Mnogi su skeptični koliko će trajati uprava, tu potcenjuju Šapića, nisam siguran da je oročeno do decembra ili marta. Ono što se priča da nema utemeljenje u SNS kao da je to mnogo važno, kao da je SNS institucija, on je napravio dogovor tamo gde treba, direktno sa glavom. Polako sa brzim procenama“, navodi direktor Newsmax Adria.

Na pitanje šta će Šapić raditi kao gradonačelnik, Georgiev odgovara – ništa što će se razlikovati od Vesićeve vlasti.

„Vlast je radila tako kao da izgleda da nešto rade, a da se nikad ne završava i da im stalno treba novi mandat. Ne očekujem nikakvu promenu, da će srediti saobraćaj, Parking servis, nisu napravili nijednu garažu. Vlast DS sa Bogdanovićem je napravila te stvari, promenila je izgled grada, ovi su promenili samo izgled Savamale. Vesić je bio zamenik gradonačelnika Beograđana na vodi. Čak i oni koji su najviše glasali za SNS, rubne opštine, njima je još gore. Oni nemaju kanalizaciju, saobraćaj nije sređen, parking nije sređen, grad je u poluraspadu. Sredili su ono gde su mogli da zarađuju. Bila je loša vlast, a da li će Šapić to da promeni – ne verujem“, naveo je Georgiev.

Smatra da SNS za sve ove godine nije kandidovao nijednu politiku koja donosi nešto dobro Beograđanima.

„Suštinski život grada, infrastruktura nije promenjena. Pogledajte prolaze na Terazijama, oni kažu mi ćemo za godinu dana da sredimo dva prolaza. Da li je moguće da je za to potrebno godinu dana? Kako ćete jednu metro stanicu ako ne možete prolaze da operete?“, rekao je Georgiev.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare