Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas Univerzitet odbrane i obišao Dekanat i departmane Vojne akademije, nekoliko novoopremljenih kabineta i laboratorija u kojima se vrši nastava za kadete, kao i one koji su u fazi opremanja i rekonstrukcije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako se navodi u tekstu agencije tanjug, nakon obilaska Vulin je istakao da je u protekle tri godine Univerzitet odbrane zabeležio značajan napredak i da se doprinos te institucije ogleda u promenama na planu vojnog obrazovanja.

„Za Vojsku Srbije najznačajnije je to da su vojne nauke konačno uvrštene u sistem nauka u Srbiji, jer kao takve one ranije nisu bile prepoznate. Pre svega, tu su nauke poput taktike, strategije, operatike, koje se jedino izučavaju na Univerzitetu odbrane“, rekao je Vulin.

Na Univerzitetu odbrane se trenutno školuje oko 2.000 osoba za potrebe sistema odbrane, ali i za potrebe civilnih struktura.

Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE

U znak zahvalnosti za višegodišnju podršku i pomoć u radu i razvoju svih kapaciteta Univerziteta odbrane, rektor te visokoobrazovne institucije general-potpukovnik doc. dr Goran Radovanović uručio je Vulinu Plaketu Univerziteta odbrane, album fotografija sa događaja kojima je prisustvovao, vredna izdanja Univerziteta odbrane i sportski dres kluba „Akademac“.

Ovo, inače, nije prvi put da je ministar vojni dobio neku plaketu ili medalju. Samo ove godine, Vulin je odlikovan plaketom za unapređenje vazduhoplovnog sporta (u avgustu). Pre toga, odlikovan je medaljom Ministarstva odbrane Rusije za lični doprinos u organizaciji Vojne parade u Moskvi ( u julu): mesec dana pre toga, dobio je najviše priznanje generala i admirala – Medalja srpskih generala.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare