Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je danas na konferenciji za medije, koju je opozicija održala ispred Vlade Srbije, da će most Gazela u petak biti blokiran na dva sata.

Predstavnici dela opozicije koja je organizovala protest „Srbija protiv nasilja“ danas se okupila ispred zgrade Vlade Srbije, kako bi predali odštampane ostavke ministra policije Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

„Pozvali smo sve građane da dođu sutra u 18 sati ispred Skupštine. Nakon okupljanja ćemo se uputiti ka Gazeli. Plan je da na dva sata blokiramo Gazelu kao prvi znak upozorenja sve do ispunjenja ovih zahteva. Pozivamo sve građane da sutra izađu na ulice i trgove svojih gradova i da zaustave i blokiraju saobraćaj. Srbija mora da stane sve dok se ovi zahtevi, koje smo postavili, ne ispune“, rekao Jovanović, dodajući da je sutrašnji protest upozorenje i da će blokade, ukoliko se ne ispune zahtevi, biti vremenske duže.

Aleksandar Jovanović Ćuta, lider Ekološkog ustanka, rekao je ispred Vlade, da je juče u Novom Sadu ubijena još jedna žena.

„Policija traži da se prijavi nasilje, a kad se prijavi, dešava se da ih više nema. Ko je odgovaran za arsenal oružja pronađenog kdo psihopate Blažića u Mladenovcu. Delo selo zna, a jedino policija i BIA o tome pojma nemaju. Zato smo ovde da tražimo od Gašića, Vulina da urade ono što mogu da urade, a to je da se sklone sa ovih funkcija. Bolej da to urade sami, nego da ih narod menja na ulici“, rekao je Ćuta.

On je poručio Orliću da ako neće da razgovara u Skupštini, razgovaraće na Gazeli.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare