Miodrag Gavrilovic Medju nama
Miodrag Gavrilović Foto:Ivan Dinić/Nova S

Poslanik Demokratske stranke (DS) Miodrag Gavrilović izjavio je večeras da je stav te stranke da je pre izbora potrebno ispuniti zahteve protesta "Srbija protiv nasilja", dodajući da u opoziciji postoje "šumovi" oko toga, ali da se oni lako mogu prevazići.

„Nismo mi rekli da smo protiv izbora. Neka budu izbori posle prihvatanja ovih zahteva. Takođe, Demokratska stranka izlazi i sa idejom – nije problematično da se formira i tehnička vlada koja bi omogućila da se ispune zahtevi pa sve ostalo“, rekao je Gavrilović za Insajder televiziju.

Upitan zbog čega deo opozicije nije bio na glasanju na sednici Skupštine Srbije o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, iako su oni tražili njegovu smenu, Gavrilović je rekao da razume što je deo javnosti burno reagovao.

„Razumem osećanje i emociju ljudi koji su na ulicama i koji protestuju i odvajaju vreme kako bi došli na protest, a onda vide da u danu za glasanje o smeni Gašića nema poslanika opozicije u skupštini“, rekao je poslanik DS.

Dodao je da je on zajedno sa stranačkim kolegom Srđanom Milivojevićem u vreme glasanja bio na sahrani u Solunu i da je tog dana bio u skupštini do 13.30 i da ih skupštinski sekretar do tada nije obavestio da je za taj dan bilo planirano glasanje, iako mu je to obaveza.

Lider Ekološkog ustanka i poslanik koalicije Moramo-Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta zatražio je da vanredni izbori u Beogradu budu održani u septembru, od čega se deo opozicije ogradio, navodeći da prvo treba ispuniti zahteve protesta.
***
BONUS VIDEO – Koliko su (ne)izvesni vanredni izbori? Među nama Raša Nedeljkov i Slobodan Stupar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar