Bratislav Gašić Horgoš migratni Foto:MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić pružio je večeras podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću nakon poslednjih dešavanja na Kosovu i dodao da će MUP zaštiti sve građane Srbije, te da neće dozvoliti da bilo ko ugrozi njihovu bezbednost.

Danas smo imali priliku po ko zna koji put da vidimo kako se sprovode dvostruki aršini i krši međunarodno obavezujući sporazum koji je potpisan u Briselu od strane EU i njihovog saveznika i teroriste Aljbina Kurtija“, naveo je Gašić u pisanoj izjavi, a saopštio je MUP.

Gašić je rekao kako predsednik Vučić ima njegovu punu podršku, kako njega lično, tako i svih pripadnika MUP-a.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova će zaštiti sve građane Srbije i neće dozvoliti da bilo ko ugrozi njihovu bezbednost“, poručio je srpski šef policije.

Podsetimo, ranije večeras reagovao je predsednik Srbije na današnju odluku premijera Kosova Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova.

Vučić je tom prilikom Radu Trajković nazvao „srpskim ološem sa dna kace“, dok je Kurtiju dodelio epitet „terorističkog ološa“. Rekaciju EU na Rašićevo imenovanje, nazvao je sramnom.

Pre toga je portparol visokog predstavnika za spoljnu politiku Peter Stano pozvao je Srbiju i Kosovo da rade u skladu sa obavezujućim sporazumima o dijalogu kao i na hitnom povratku kosovskih Srba u sve institucije Kosova.

Na Stanovu izjavu reagovala je i predsednica Vlade Ana Brnabić. Navela je da je „ovakva reakcija sramota Evropske unije“ i da imenovanje Nenada Rašića nije samo u suprotnosti sa Briselskim sporazumim, već i u suprotnosti sa voljom naroda iskazanoj na izborima.

Srpska lista saopštila je večeras da pruža punu podršku i da podržava svaku izgovorenu reč predsednika Aleksandra Vučića koji je, kako su naveli, na najbolji način razotkrio licemerni odnos međunarodne zajednice prema srpskom narodu na Kosovu i prema državi Srbiji.

***

BONUS VIDEO – (Ne)poverenje u rešenje za Kosovo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare