Vladimir Gajić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke advokat Vladimir Gajić izjavio je danas da se ta stranka poslednjih nekoliko dana nalazi pod udarom "duboke države" u čemu učestvuju i pojedini, kako je rekao, takozvani slobodni mediji.

Gajić je agenciji Beta kazao da je Narodna stranka na velikom dobitku što se rešila predsednika Odbora za privredu Vladimira Kovačevića.

Naveo je da je predsednik stranke Vuk Jeremić odlučio da se „gospodski“ ne osvrće na ličnosti koje su izazvale kampanju protiv Narodne stranke.

Gajić je rekao da poslednji dogadjaji koji se odnose na napuštanje članstva, ili funkcija od strane pojedinih funkcionera, uvlače stranku u rijaliti koji organizuje režim.

„Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je još prošle nedelje najavio udar „duboke države“ na stranku. Svedoci smo da je to nažalost bila tačna procena. Jasno je da nije za sve lako da izdrže položaj u opoziciji“, ocenio je Gajić.

Naglasio je da lično pravi veliku razliku izmedju stava koji je zauzeo advokat Borivoje Borović i stava Vladimira Kovačevića.

„Borović nije napustio stranku, već se povukao iz predsedništva stranke iz ličnih razloga. Borović spada u red velikih srpskih advokata i ja i dalje računam na njega kao iskrenog borca protiv diktature. Medjutim, gospodin Kovačević je, preko tabloida s oba medijska spektra, započeo kampanju protiv stranke“, kazao je Gajić.

Naveo je da je Kovačević pokrenuo kampanju protiv ljudi s kojima je do pre tri dana saradjivao.

„Mnogo govore misli koje iznosi Kovačević, poredeći svoje i obrazovanje Vuka Jeremića. Nažalost, mi smo ga loše procenili. Sada kada smo se upustili u analizu njegovih poslovnih podviga, vidimo da je taj poslovni „vizionar“ dužan veliki novac i tu verovatno leže njegovi motivi da napusti stranku koja po njemu mnogo insistira na aferama, kriminalu vlasti i revanšizmu, za razliku od njega koji insistira na životnim temama. Videćemo koji državni posao stoji iza svega“, rekao je Gajić.

Naveo je da je interesantno kako su i neki „tzv. slobodni mediji“ dali veliki značaj odlasku Kovačevića iz stranke.

„To me zapravo i ne čudi, s obzirom na prethodnu karijeru tih urednika“, kazao je Gajić.

Advokat Borivoje Borović je u utorak saopštio da je iz ličnih razloga dao ostavku na funkciju člana Predsedništva Narodne stranke, dok je Vladimir Kovačević, predsednik Odbora za privredu, juče saopštio da je zbog neslaganja s Vukom Jeremićem napustio stranku.

Bonus video:Vladimir Gajić o predsedničkom kandidatu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar