Foto: Print screen RTV

Smiljana Glamočanin Varga, potpredsednica Skupštine AP Vojvodine, napustila je Srpsku radikalnu stranku zbog toga što se je član te partije postao bivši predsednik opštine Brus, Milutin Jeličić Jutka.

„Nisam mogla da pređem preko toga da se njemu pruža podrška na suđenju i da se najavljuje njegovo učlanjenje u stranku. Ja imam ćerku, ali nije samo to u pitanju. Stvar je principa – ne želimo da dozvolimo da Srbija bude država u kojoj će Jutke o bilo čemu odlučivati. Posebno o zapošljavanju žena“, kazala je Glamočanin Varga za naš portal.

Ona je dodala da Jeličićevo uznemiravanje žena nije jedini problem, već to što je on, kako navodi, simbol svega što ne valja u Srbiji:

„Svi znaju da je Jutka 20 godina predsednik opštine Brus, a imali smo priliku i da čitamo o njegovom učešću u različitim malverzacijama. Svako ko želi dobro ovoj zemlji, trebalo bi da se bori protiv ljudi kao što je on“, smatra potpredsednica Skupštine AP Vojvodine.

SRS želela da sakrije probleme u stranci

Glamočanin Varga ističe da je partiju napustila 30. januara ove godine i da je o tome bio obavešten lider SRS, Vojislav Šešelj. Na pitanje zašto do sada ta informacija nije izašla u javnost, ona je kazala da rukovodstvo SRS želi da sakrije da postoje problemi unutar stranke.

„Postoji veliko nezadovoljstvo u partiji zbog načina kako se vodi politika u prethodne dve godine. Stranku su sa mnom napustili svi predsednici opštinskih odbora u južnom Banatu. Zajedno smo osnovali udruženje građana koje se zove Pokret za Banat. Svesni smo da samostalno ne možemo da izađemo na izbore, stoga smo odlučili da podršku na svim izbornim nivoima pružimo Socijalističkoj partiji Srbije. Pre svega, zbog njihove borbe za socijalnu pravdu i poštovanja koje imamo prema nekadašnjem predsedniku Jugoslavije, Slobodanu Miloševiću“, objašnjava ona.