Foto: SKOJ

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) saopštio je da su na njegovim prostorijama u Beogradu razbijena stakla, napisane poruke mržnje i da je materijalna šteta velika.

„Ovo je samo jedan u nizu brojnih napada fašista na prostorije NKPJ i SKOJ-a u poslednjih nekoliko godina, a objektivni krivac što se oni bestidno ponavljaju je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije koje ne čini ništa kako bi se vinovnici vandalskih nasrtaja na sedište Partije u Beogradu pronašli i procesuirali“, navodi se u saopštenju.

Dodali su da su svaki napad prijavljivali policiji, ali da nije priveden nijedan od napadača „iz redova fašističkih jurišnih formacija“ odgovornih za vandalizam, iako, kako kažu, „policija dobro zna ko su napadači na njihove prostorije, kojim organizacijama pripadaju i gde se okupljaju“.

„Razlog zbog čega policija, ali i druge bezbednosne institucije u Srbiji ne preduzimaju napore da se pronađu počinioci koji vandalizuju sedište NKPJ i SKOJ-a je taj što potpuno neprimereno napade na sedište partije tretiraju kao ‘obračun ekstremstičkih grupa sa desnice i levice'“, stoji u saopštenju.

Istakli su da je NKPJ „legalno registrovana politička organizacija, osnovana 1990. godine“, a s druge strane je „ulična banda probisveta kojima su inspiracija zličinci poput Hitlera, Ljotića i Nedića“.

„Posebna ironija je ta što se na čelu policije nalazi Aleksandar Vulin, koji se u mladosti nazivao komunistom i nosio majicu sa likom Ernesta če Gevare“, ocenili su oni.

Najavili su i da će zbog „indolentnosti policije“ protestovati ispred Ministarstva unutrašnjih poslova, Vlade Srbije ili zgrade Predsedništva u Beogradu, i da će o tome obavestiti Međunarodni komunistički pokret.

BONUS VIDEO – Ovo je spisak svih ministarstava u novoj vladi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar